Les conseqüències de la cancel•lació del Mobile arriben a Badalona

  0

  El debat del coronavirus i la alarma creada a nivell mundial per la propagació, des de la Xina, d’aquest virus ha arribat a l’esdevenimentmés esperat per la indústria mundial del mòbil amb la cancel·lació, fins fa pocs dies, de desenes de companyies de la seva presència al Mobile. A causa d’això, dimarts es prenia la decisió en una reunió extraordinària a causa del nombre tan elevat de baixes: els organitzadors del Mobile World Congress decidien suspendre la trobada per evitar posar al seu personal i als clients en cap mena de risc.

  El sector hoteler de Barcelona s’està veient afectat per aquestes cancel·lacions i, com a conseqüència, també el de Badalona. Aquí, dos hotels com Miramar o Rafael Hoteles asseguren que en aquesta època tenien una ocupació gairebé del 100% durant els 4 dies que dura la fira. No s’ha confirmat com afecta la cancel·lació en la ocupació d’aquests hotels, però els preus, de moment, de les habitacions entre els dies 24 i 27 de febrer, continuen per sobre de la mitjana: 2 nits a Miramar costarien 130 €, amb només 4 habitacions disponibles, mentre que el preu de mitjana per nit és de 50 euros. A Rafael Hoteles, per altra banda, les mateixes dues nits estan a 606 €, quan el preu de mitjana és de 72 €. El Hotelito boutique badalona mar, per altra banda, també xifra dues nits en gairebé 130€. Altres afectats: les empreses badalonines dedicades al muntatge dels stands de la fira o el sector restauració

  Uns dies que, per a alguns, suposava una esperança, ja que febrer és un mes d’oportunitat per estalviar de cara a la Setmana Santa.

  De moment, el president de PIMEC, Josep González, calcula que les pèrdues per la cancel·lació del Mobile World Congress serà d’uns 200 milions d’euros.

  “No hi ha cap raó de salut pública per cancel·lar l’esdeveniment”

  Una decisió presa en un marc en què les autoritats espanyoles es resistien a la cancel·lació, que mobilitza en total a 110.000 persones. Salvador Illa, ministre de Sanitat, va reiterar ahir en unes declaracions que “no hi ha cap raó de salut pública” per prendre aquesta decisió. Hi coincideixen el Ministeri d’Assumptes Exteriors, la UE i, fins i tot, Ada Colau, que assegurava que la ciutat estava preparada per acollir el Mobile.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí