L’escalfor del Palacio examina el Divina Seguros

  0
  DSC_0434.JPG

  30/09/2016 – Diego Ocampo demana un pas endavant als seus jugadors i Jordi Martí, director esportiu, subratlla la necessitat de fer un bon inici de lliga.

   

  Només dos dies abans de debutar en la Lliga Endess 2016-2017, el Divina Seguros Joventut celebraria la tradicional jornada de portes obertes amb els mitjans de comunicació. Staff tècnic, jugadors i membres de la directiva es posarien a disposició de la premsa per valorar com arriba la Penya a aquest inici de curs.

   

  Diumenge (12:30h), el bloc de Diego Ocampo s’estrena visitant una pista calenta: el Palacio de los Deportes de Múrcia. Després de les males sensacions exhibides a la Lliga Catalana, el conjunt verd-i-negre necessita mostrar una nova identitat.

   

  “Múrcia no ha perdut cap partit durant la pretemporada. Ha configurat una gran plantilla i aspira a millorar els resultats aconseguits el curs passat. Nosaltres ens centrarem en fer bé la nostra feina. Necessitem defensar i anar al rebot”, advertia Diego Ocampo en la prèvia.

   

  Segons l’entrenador gallec, pel Divina Seguros té molta importància que Garrett Stutz es posi en forma. “A l’ACB, poder tenir un jugador gran com ell és bàsic. El necessitem ja, perquè això ja comença”, assegurava el tècnic.

   

  A nivell global, l’objectiu de la Penya ha de ser “la permanència”, fita que s’ha de començar a acostar intentant donar la sorpresa al Palacio de los Deportes. “Visitem una pista que ens exigirà un desgast físic enorme. El Múrcia marca sempre un ritme alt, sobretot en les sortides del vestidor. Igualar aquest nivell serà decisiu”, declarava Ocampo davant la premsa.

   

  Pel duel de diumenge és molt probable que la Penya no pugui comptar amb José Nogués. L’aler verd-i-negre pot tenir afectat un nervi de la zona del maluc i se li han d’acabar de fer proves per decretar el tractament a seguir.

   

  L'adversari: talent i continuïtat

   

  Parlar del projecte que ha aconseguit construir l'UCAM Múrcia suposa posar sobre la taula conceptes com la regularitat i la solidesa. Al voltant d'un tècnic sobradament conegut per l'entitat, Óscar Quintana, la formació murciana ha estat capaç de mantenir pilars fonamentals de la plantilla i afegir cares noves de reconeguda qualitat.

   

  Facundo Campazzo segueix liderant les operacions de l'UCAM des de la posició de base, després de completar un curs 2015-2016 de molt nivell. L'argentí és el cervell d'un bloc que compta amb tiradors de referència i amb peces dedicades a la intendència.

   

  Ovie Soko, quart màxim anotador de la lliga grega, pot encarnar el rol d'arma ofensiva, formant equip amb Billy Baron i Vitor Benite. A l'hora de treballar defensivament, Sadiel Rojas i Martynas Pocius asseguren un elevat grau d'activitat.

   

  Mirant cap a la pintura, la versatilitat de Nemanja Radovic i la potència d'homes com Vitor Faverani i Marcos Delía poden posar els interiors del Divina Seguros Joventut en moltes dificultats.

   

  Antelo, per la seva part, ha arrossegat diferents problemes físics al llarg de la pretemporada i s'ha perdut la majoria dels encontres amistosos. Malgrat els dubtes al voltant del capità murcià, la Penya afronta diumenge un repte de màxima dificultat que ha de servir per fer net de la Lliga Catalana.

   

  Jordi Martí: “Aconseguir un coixí de victòries pot ser clau”

   

  En el media day organitzat pel Divina Seguros Joventut, Jordi Martí, director tècnic de l’entitat, traslladaria la seva aposta sobre quina hauria de ser la trajectòria de l’equip de Diego Ocampo en aquest inici de curs.

   

  “Pels equips de la part mitja-baixa de la classificació sempre és important començar bé. Si pots aconseguir un coixí de partits guanyats, això et permet treballar amb més calma i evitar nervis”, declarava Martí.

   

  “L’objectiu ha de ser lluitar cada pilota i competir cada partit fins al final”, afegia el responsable tècnic del Divina Seguros. Segons Jordi Martí, el fet que l’ACB hagi decretat que hi haurà dos descensos “convertirà els duels entre rivals de la zona baixa en una micro competició”. “Això marcarà poder respirar tranquils o no”, advertia el dirigent verd-i-negre.