L’escorxador acull la jornada ‘Badalona, Educació i Entorn’

    0
    29
    Antic Escorxador.JPG

    26/06/2012 – Es tracta d'un conjunt de xerrades i debats per millorar les estratègies educatives de la ciutat i en el qual participaran professors, AMPAs, serveis socials, associacions i tot tipus de treballadors i treballadores de l'àmbit educatiu.

    El Casinet de l’antic escorxador municipal de Badalona acull aquest dimecres, 27 de juny, de 15.30 a 20 hores, la jornada Badalona, Educació i Entorn amb l’objectiu d’afavorir el coneixement i el debat a l’entorn de les experiències de treball en xarxa que incideixen en l’àmbit educatiu i social realitzades, fins ara, a Badalona.

    La jornada, organitzada per l’ajuntament de Badalona i pel Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Consorci Badalona Sud, pretén promoure la consolidació i la transferibilitat de bones pràctiques i contribuir, a la vegada, a la construcció de noves línies estratègiques per a la millora de l’educació, en el marc i el procés de Badalona com a ciutat educadora.

    Els darrers anys s’han desenvolupat a diversos territoris de la ciutat diferents plans, programes i projectes, que han tingut una important incidència en l’àmbit educatiu i social com ara els plans educatius d’entorn, els plans de desenvolupament comunitari, el Programa Convivim, i l’aplicació de la Llei de barris.

    La jornada s’iniciarà amb la xerrada Des del lloc, pràctica artística i context. Al portal de casa_i els constructors_barri del Remei de Vic, a càrrec de Jordi Canudas, artista visual i professor de l’Escola Massana Centre d’Art i Disseny – Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

    Just després hi haurà un espai de presentació de diverses experiències seleccionades en funció de la seva diversitat temàtica, territorial, d’innovació i possible transferibilitat. Acte seguit s’iniciarà un espai de debat entre totes les persones assistents.

    La jornada es clourà amb la conferència La intel·ligència de les xarxes: reptes i oportunitats, a càrrec de Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política, director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB.

     

    L’acte s’adreça al professorat i als centres de tots els nivells educatius, a les AMPA i a les entitats i associacions socioeducatives de la ciutat, així com als monitors i monitores de les activitats, als tècnics i tècniques de l’Ajuntament, de la Generalitat i de les empreses de serveis que treballen en els àmbits d’educació, salut, serveis socials, cultura, esports, infància, joventut, participació i convivència.