L’Espai Betúlia dóna veu a la Nit Literària de Badalona 2013

  0

  21/06/2013 – Joan Soler i Amigó (Badalona), Andreu Martín Farrero (Barcelona), Josep Fàbrega i Selva (Calders) i Sebastià Portell i Clar (Barcelona) van ser els premiats de la nit d'ahir.

  Ahir al vespre va tenir lloc a l’Espai Betúlia la Nit Literària, la cerimònia de lliurament dels premis literaris Ciutat de Badalona 2013, convocats per l’Ajuntament amb la col·laboració de la llibreria El Full i les entitats Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla de Badalona.

   

   El XXII Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa – XXVI Premi Literari Països Catalans Solstici d’Estiu ha recaigut sobre Joan Soler i Amigó, de Badalona, amb l’obra Verdera. La muntanya de les relíquies, guardonada amb 2.000 euros en metàl·lic i l’edició de l’obra per part de Viena Edicions, i un premi en metàl·lic de 2.000 euros. El jurat del premi ha declarat finalista a Albert Pijuan Hereu amb l’obra El franctirador.

   

  El XV Premi Literari Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil ha anat a parar al barceloní Andreu Martín Farrero i la seva Cicatriu de 1714; Edicions Bromera editarà la seva obra i també rebrà 1.000 euros. El jurat ha declarat finalista a Lourdes Boïgues Chorro amb l’obra Crònica d’una lectura perillosa.

   

  El XIII Premi Literari Betúlia de Poesia – Memorial Carme Guasch va ser per Josep Fàbrega i Selva, de Calders (Moianès), amb l’obra Guanya la dama. Aquest Premi consisteix en l’edició de l’obra, a càrrec de Viena Edicions, i un premi en metàl·lic de 1.000 euros. El jurat del Premi ha declarat finalista a Albert Ubach i Vilarmau amb l’obra Missa pro Carnavale Mortis. I. Introitus.

   

  I el VI Premi Literari de Teatre Breu Inicia’t fou per Un torrent que era la mar Sebastià Portell i Clar, de Barcelona. El Premi consisteix en l’edició de l’obra, a càrrec de l’editorial Pont del Petroli, i es podrà representar total o parcialment, segons les característiques de l’obra, sota l’organització d’Amics del Teatre Zorrilla i amb el suport de l’Ajuntament de Badalona. Els finalistes han estat Roger Simeon amb l’obra El primer sopar i Orlando Verdú amb l’obra Truc o tracte.

   

   La Nit Literària, conduïda per l’actor Jordi Puig “Kai”, ha estat dedicada a recordar un dels escriptors més grans de la literatura catalana i universal, Salvador Espriu, de qui es compleix el centenari del seu naixement. Aquest reconeixement al gran llegat d’Espriu s’ha fet aquesta nit de la mà de Sílvia Bel, rapsode, i d’Orestes Gas a la guitarra amb el recital poètic La pell del poeta: Espriu.