L’estrena del nou institut de Montigalà podria retardar-se un curs més

  0
  ventura gassol_1.JPG

  19/12/2016 – La Plataforma Zona Educativa de Montigalà avisa que el projecte s'entregarà cinc mesos més tard del que estava previst.

  La comunitat educativa del barri de Montigalà haurà d'esperar una mica més per veure fet realitat el projecte del nou institut, a l'illa de la plaça Manuel Moreno Mauricio. Això denuncien públicament des de la Plataforma Zona Educativa de Montigalà, que avisa d'un retard de quasi mig any, segons es va explicar a la darrera reunió de seguiment d'obres educatives de Badalona.

   

  L'entrega del projecte es retardaria uns cinc mesos, el que suposaria que també ho faria l'execució de les obres i, per tant, la inauguració. Si els terminis s'haguessin complert, la construcció podria haver estat enllestida cap a octubre de 2018, i estrenada aquell mateix inici de curs amb un trasllat 'exprés'. Amb aquest contratemps, diu la comunitat educativa, el més probable és que la inauguració no es produeixi fins al curs següent.

   

  La redacció de la modificació del projecte inicial es va adjudicar el passat juliol per uns 300.000 euros. Es tractava d'adequar l'edificació a la nova parcel·la del solar, ja que la que estava inicialment destinada al centre de secundària està ocupada pels barracons de l'escola Montigalà, el projecte de la qual està totalment aturat a dia d'avui.

   

  L'empresa adjudicatària, explica la portaveu de la plataforma ZEM, Àngels Martín, ha optat finalment per redactar un projecte nou en comptes de modificar l'existent. D'una banda, es mostren satisfets perquè, segons els hi han explicat des de l'Ajuntament, el nou dibuix és millor en diferents aspectes; de l'altra, els preocupa el retard.

   

  L'inici de la licitació de les obres podria allargar-se fins al proper estiu. Recordem que el cost del nou institut seria d'uns set milions d'euros.