L’Institut Ventura Gassol, tancat per un incendi

  0
  img.jpg

  10/10/2017 – El centre de Montigalà no està impartint classes aquesta setmana; els alumnes han estat redistribuïts entre tres escoles del barri.

  Un incendi la matinada de dijous a divendres passat va afectar una petita part de l'Institut Ventura Gassol, al barri de Montigalà. El foc es va produir a la sala de calderes, per causes que les autoritats encara comproven, i va provocar una gran quantitat de fum que es va estendre a altres estances del centre educatiu. A més, l'incident va afectar la instal·lació elèctrica i la va deixar sense llum.

   

  Divendres, el centre va decidir anul·lar les classes i els alumnes van marxar cap a casa. Aquest dilluns, tot i que els danys materials no van ser notables, s'ha preferit no reiniciar l'activitat docent, ja que encara s'estava examinant la qualitat de l'aire per veure si quedaven toxines del fum. En aquest sentit, aquest dilluns es va decidir que l'escola romangués tancada durant tota la setmana.

   

  Aquest dimarts, dimecres i també divendres, ja que no hi haurà pont festiu, els alumnes de 1r i 2n d'ESO i 2n de Batxillerat han estat reubicats a altres centres propers del barri de Montigalà per poder continuar les classes de forma més o menys normal. Els estudiants han estat repartits entre l'escola Joan Coret, a tocar del Ventura Gassol, el Folch i Torres i l'escola d'adults de Lloreda. En total,són més de mig miler d'alumnes. La resta, 3r i 4t d'ESO i 1r de Batxillerat, estan fent seguiment des de casa a través de la intranet de la comunitat educativa i correu electrònic.

   

  El claustre de professors esclata per les greus mancances de l'institut

   

  L'incident ha tornat a posar de manifest les necessitats d'una comunitat educativa que reclama una millora de la seva situació des de fa anys. Recordem que l'Institut Ventura Gassol espera la construcció d'un nou edifici que no acaba d'enlairar-se, i que també té bloquejada la inversió en arranjaments a l'edifici actual. Un centre que, a més, va ser escola de primària en el seu dia i que va ser adaptada però que estructuralment no estava concebida com a centre de secundària.

   

  “Fa molts anys que venim denunciant al Departament les greus mancances i danys materials de l'edifici, però la promesa de construcció d'un nou edifici semble ajornar indefinidament la inversió en les instal·lacions actuals. Per això volem tornar a dir ben fort: PROU!”, reivindiquen en una carta a les famílies. Els professors expressen la seva preocupació i neguit per la situació, així com el “malestar profund ambl es administracions”.

   

  Demanen a les administracions que visiten les instal·lacions per comprovar de primera mà la falta de recursos i que així es posin solucions. Tanmateix, esperen la implicació de les famílies en les accions de reivindicació que es puguin dur a terme durant el curs.