Llefià tornarà a viure la ‘suelta de vaquillas’ un estiu més

  0
  correbous.jpg

  28/02/2014 – Aquesta setmana, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat la celebració de la tradicional ‘suelta de vaquillas’ que l’Associació de Veïns Sant Joan de Llefià Gran Sol organitza els dies 21 i 22 de juny.

   

   

  Els bous tornen a sortir a l’arena política, un any més. Aquesta setmana, el Ple de l’Ajuntament ha aprovat la celebració de la tradicional ‘suelta de vaquillas’ que l’Associació de Veïns Sant Joan de Llefià Gran Sol organitza a mitjans-finals de cada mes de juny –enguany els dies 21 i 22-.

   

  Des de 1984, l’Associació de Veïns de Sant Joan de Llefià organitza cada any una activitat de bous a la plaça que compta amb molts defensors, però també un bon grapat de detractors. L’entitat organitza l’acte en el marc de les festes del barri, i des de fa alguns anys han sorgit sectors de la ciutat que demanen la substitució dels correbous per una altra celebració consensuada entre tots. De fet, ICV-EUiA i diferents protectores animals van impulsar la creació de la plataforma Badalona Sense Correbous.

   

  PP, PSC i dos regidors del grup municipal de CiU i del regidor no adscrit van votar favorablement; els altres membres de CiU es van abstenir, ja que la federació va concedir vot lliure, i ICV-EUiA es va mostrar contrari. A excepció dels ecosocialistes, l’opinió general, expressada dimarts, és que es tracta d’una activitat que pot agradar més o menys, però que no representa cap maltracte per als animals, als quals no es pot tocar, i que compleix regularment amb tots els requisits marcats per la llei corresponent.

   

  Després del vistiplau municipal, és la Generalitat qui ha de concedir el permís definitiu.

   

  Per a més informació, podeu recuperar el reportatge que vam publicar el passat maig sobre la tradicional festa de Llefià i la polèmica que genera any rere any.