Lligues diferents (87-70)

  0
  DacgIoUXcAU0ren.jpg

  10/04/2018 – El Divina Joventut ha caigut al camp del líder, el Madrid, que no ha donat marge a la sorpresa (87-70).

  10/04/2018 – El Divina Joventut ha caigut al camp del líder, el Madrid, que no ha donat marge a la sorpresa (87-70). Els verd-i-negres ho han intentat, però el conjunt blanc, ara mateix, està en una altra dimensió. Ni les baixes de pes minimitzen el potencial d’una plantilla espectacular i farcida de talent, que ha fet la sensació de tenir sempre el partit sota control amb un Doncic  omnipresent (9 punts, 8 rebots, 10 assistències i 17 de valoració). Els blancs han forçat la màquina quan ha estat necessari i, sobretot, han sabut desactivar les peces clau de l’engranatge verd-i-negre, començant per Nico Laprovittola (9 punts i només 2 de valoració).
  Malgrat tot, la Penya ha pogut aguantar els primers 13 minuts, amb un Birgander que segueix reivindicant-se (4 punts, 10 rebots i 2 taps). Els de Carles Duran han salvat un primer avís dels de Laso (21-13) i s’han situat dos punts amunt gràcies a la inspiració de Neno, Patrick Richard i Xabi López-Arostegui (26-28), però els blancs, quan s’han vist per sota en el marcador, han dit prou. Un fet que ha coincidit, malauradament, amb uns inoportuns moments de descontrol verd-i-negre, que els madrilenys han castigat amb un parcial de 20-4 ja definitiu (46-32). Jaycee Carroll, autor de 16 punts, ha estat letal en aquests minuts, on l’arbitratge, excessivament primmirat amb els de Carles Duran, tampoc no ha ajudat. 
  La superioritat manifesta del Madrid s’ha fet encara més evident en la represa, on les diferències han arribat a ser de 23 punts (70-47). La Penya, això si, no ha abaixat el cap i en el darrer quart, aprofitant també les rotacions de Laso, s’ha refet per acostar-se a només 12 punts amb un parcial de 4-15 (74-62). Els blancs, tanmateix, no s’han immutat gaire. En un tres i no res han tornat a obrir forat per sumar una còmoda victòria que ja els assegura matemàticament acabar la lliga regular entre els quatre primers. La Penya, pel seu cantó, ha de passar pàgina ràpidament perquè diumenge té una autèntica final a l’Olímpic contra el Bilbao. I allà és on de veritat es jugarà les garrofes.