L’onzena edició del ‘Veus Paral·leles’ fa la penúltima parada a l’Espai Betúlia

  0

  06/07/2013 – L'espectacle poètic que recorre diferents municipis catalans aterra avui a Badalona.

  L’onzena edició del projecte ‘Veus Paral·leles’ està rodant aquesta setmana des de Vilafranca del Penedès fins a Barcelona, passant dissabte -20h- per l’Espai Betúlia de Badalona. Enguany, el títol és De les Ardenes al Montnegre: sis poetes, un espectacle dirigit per Albert Mestres, on tres poetes, enguany belgues d’expressió francesa, i tres poetes catalans diuen la seva poesia, recorrerà set poblacions: Vilafranca del Penedès, Tarragona, València, Palma, Búger, Badalona i Barcelona, de l’1 al 7 de juliol.

   

  ‘Veus Paral·leles’ és un espectacle en el qual a partir d’un guió i amb una sòbria posada en escena, una actriu enllaça les sis veus poètiques. La poesia cerca trobar el nexe entre la realitat lingüística dels països de parla catalana i la de la Bèlgica francòfona.

   

  Els poetes belgues d’expressió francòfona convidats són Caroline Coppé, Karel Logist i Grégoire Polet, mentre que Tònia Passola (Barcelona) Josep Ballester (València) i Aina Riera (Palma) són els catalans.

   

  En aquesta onzena edició, la iniciativa retrà homenatge a diverses escriptors i escriptores, entre ells a Salvador Espriu a Barcelona.

   

  L’actriu Mireia Chalamanch és l’encarregada d’enllaçar les diverses veus poètiques, Albert Mestres s’encarrega del guió, coordinació i posada en escena i Annie Bats, Albert Mestres i Grégoire Polet n’han fet la traducció.