L’oposició deixa passar inicialment les taxes de 2014 i presentarà al·legacions

  0
  84

  16/10/2013 – PSC, CiU i ICV-EUiA s'abstenen en la votació sobre la nova proposta d'ordenances fiscals i preus públics per 2014 i anuncien que presentaran al·legacions.

  Els grups municipals de l’oposició de l’Ajuntament de Badalona han deixat passar, en el debat inicial al Ple, la proposta d’ordenances fiscals i els preus públics per al 2014 del Partit Popular. PSC, CiU i ICV-EUiA es van abstenir ahir durant una sessió extraordinària i, d’ara en endavant, presentaran al·legacions i negociaran amb el govern local de cara a l’aprovació definitiva de les taxes els propers mesos.

   

  Els socialistes badalonins insisteixen en què la proposta d’ordenances presentades és continuista, no ha canviat gens i que, per tant, resulta “fallida”. El segon partit del Ple ha anunciat que presentarà al·legacions encaminades a la progressió dels “beneficis socials”. CiU considera que les taxes presentades “no serveixen per estimular l’economia local” i que intentaran dialogar canvis en aquest sentit. ICV-EUiA, més il·lustratius durant la sessió, ha reprovat la forma de presentar les ordenances a la ciutadania, “amb molt poca participació”, i han recordat que no s’han aplicat les ajudes a l’IBI per a les famílies amb dificultats, tal i com es va consensuar fa uns mesos. Els ecosocialistes han anunciat al·legacions en la direcció de rebaixar les taxes socials, d’energies renovables i d’augmentar els impostos per entitats bancàries i empreses amb facturacions majors d’1 milió d’euros.

   

  El regidor d’Hisenda, Ramón Riera, ha destacat que és moment “d’estabilitat i continuïtat” i ha assegurat que si no s’han plantejat les ajudes al IBI és per la manca de nous pressupostos, però que el compromís es complirà als comptes de 2014.