L’oposició titlla el reglament de serveis socials d’Albiol de populista

  0
  IMG_6365.JPG

  04/07/2014 – L’alcalde va portar a aprovació el nou reglament de serveis socials, que pretenia restringir les ajudes complementàries a persones amb menys de cinc anys d'empadronament.

  Dilluns, el Ple municipal va tornar a viure un nou episodi d’enfrontament directe entre el govern de Xavier Garcia Albiol i els partits de l’oposició entorn al tema de la immigració. L’alcalde va portar a aprovació el nou reglament de serveis socials que va presentar fa un parell de mesos, que ve anunciant des que va agafar la vara de l’alcaldia i que és una de les seves promeses electorals. El punt estrella de la nova normativa, segons destaca el propi executiu ‘popular’, és la de restringir les ajudes complementàries –beques per a activitats extraescolars, per a les ulleres dels nens, per a dietes especials, com ara els celíacs…- a aquelles persones que no portin un mínim de cinc anys empadronades a Badalona.

   

  L’aprovació no va fructiferar. Com era d’esperar, i igual que ha fet sempre que s’ha debatut el tema en qüestió, l’oposició es va mostrar contrària a la proposta, la qual qualifiquen com una mostra de “populisme” i d’incitació al “racisme”. L’ecosocialista Carles Sagués considera que el reglament és fer “electoralisme” entre “la gent que no té recursos” i fer pensar que hi ha col·lectius de fora “que s’ho emporten tot”, quan “és una gran mentida”. El líder de CiU, Ferran Falcó, va explicar que el 2013 es van donar prop d’unes 1.000 ajudes, un centenar de les quals es consideren complementàries, i que, d’aquestes 100, 10-15 com a màxim van anar destinades a persones nouvingudes. “Què suposa, això? Uns 4.000 euros? Tot aquest enrenou per 4.000€?”, espetà el convergent, que manté que la intenció d’Albiol és aconseguir el titular. La socialsita Conxa Botey, per la seva part, afirmà que les partides econòmiques garanteixes les ajudes, i no els reglaments, i que les ajudes a les persones més necessitades no entenen de colors ni orígens. Tots plegats van coincidir en que, el que cal, no és restringuir les condiciones, sinó augmentar els recursos destinats a les ajudes.

   

  Garcia Albiol va insistir en que creu “injust” que algú que acaba d’arribar a la ciutat pugui rebre els mateixos ajuts que algú que hi porta vivint tota la vida. Tanmateix, el govern municipal defensa que el reglament serviria per regular el funcionament dels Serveis Socials.