L’ull del bàsquet es retira envoltat dels seus

  0
  DSC_0315 copia.JPG

  13/03/2015 – Josep Lluís Garcia Surrallés, mític fotògraf del FIATC Joventut i de la revista Gingantes del Basket, presenta la seva darrera exposició.

   

  L’Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià del Besòs es va convertir ahir al vespre en un petit epicentre del bàsquet català. Jugadors, àrbitres, tècnics i ex dirigents de l’ACB es van desplaçar al municipi adrianenc per estar al costat de Josep Lluís Garcia Surrallés.

   

  Nascut a Badalona, el 1949, el fotògraf està a punt de fer 69 anys i ha decidit posar el punt final a la seva llarga trajectòria professional. Surrallés ha invertit quasi 40 anys de la seva vida retratant els millors moments del bàsquet espanyol a través de l’objectiu d’una càmera.

   

  ‘En un món de gegants’ és el títol de la mostra que el fotògraf badaloní ha inaugurat a l’Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià, escenari que ja va acollir la primera exposició de la seva carrera.

   

  L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de moltíssimes personalitats vinculades al món del bàsquet. Jugadors del FIATC Joventut com Albert Miralles, Sergi Vidal, Alex Barrera, Albert Ventura i Alex Suárez, el tècnic Salva Maldonado o l’ex cap de premsa de la Penya, Miqui Forniés, es van acostar fins a Sant Adrià.

   

  També ho van fer altres jugadors de gran trajectòria com Roger Grimau, ex jugadors com Josep Maria Margall, àrbitres ACB i dirigents històrics com Eduard Portela, màxim responsable de l’ACB entre 1990 i 2011 i actual president d’honor de l’associació. L’alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, també va assistir a l’acte.

   

  Envoltat d’amics i familiars, Josep Lluís Garcia Surrallés va rebre una placa commemorativa de part de l’ACB, per agrair els quasi 40 anys de professió dedicats al bàsquet nacional. Eduard Portela, en una emotiva intervenció, va definir a Surrallés com “un dels millors fotògrafs de la història de bàsquet espanyol”.

   

  Al llarg de la seva trajectòria, Josep Lluís Garcia Surrallés va ser l’autor de la primera portada de Gigantes del Basket (1985), amb una foto de Greg Wiltjer, antic pivot del FC Barcelona, i de Fernando Martín, primer espanyol que va jugar a la NBA.

   

  L’exposició ‘En un món de gegants’ es podrà visitar fins al pròxim 9 d’abril (19h-21h). La mostra se centra en les fotografies de l’època digital, sent el FIATC Joventut el principal protagonista de les instantànies.