Maristes i Círcol tornen a ser els millors; el Sant Josep es recupera

0
    70
    DSC_0147 copia.JPG

20/02/2017 – L’Ademar es posa líder a Primera amb un triomf d’avantatge vers el Coto, mentre que a Copa el Sant Josep torna al camí de la victòria.

Badalona pot estar ben contenta: els grups de Copa Catalunya i Primera Catalana on la ciutat hi té representants estan sent dominats pels equips de la nostra ciutat. En la màxima categoria del bàsquet català, el Sant Pep (15/2) reaccionava després de la derrota soferta la passada jornada contra el Sant Cugat.

Els groc-i-liles sumarien un treballat triomf a la pista del Pia Sabadell (67-71), resultat que no es podria haver donat sense l’enorme tasca executada per Blat (21 de valoració) i Ruiz (20). El conjunt de Vives competiria sense Cuesta i acusaria la manca de joc col·lectiu (només 1 assistència). Per sort, en els minuts finals (65 a 65 al 38’) l’empenta de Holland, Blat i Meruelo donaria la victòria al líder.

El Badalonès (8/9), per la seva part, ocupa la setena plaça del campionat després de cedir contra el segon, un Vic que sabria castigar els dominis a cop de rebots ofensius (56-73). Els osonencs desactivarien el bon paper de Valle (20 punts) amb 17 captures en atac i tirant a cistella onze cops més que el rival.

Triplet badaloní amb lideratge inclòs

Baixant fins al grup II de Primera, observem com els tres conjunts de Badalona van poder certificar els seus partits amb triomf. La Minguella (6/13) escombrava de la pista al Pineda (86-55) amb una primera meitat sensacional (46-19) i segueix lluitant per allunyar-se de la zona perillosa.

Mentrestant, Ademar (16/3) i Círcol (15/4) passen a situar-se en les dues primeres posicions de la taula. Maristes exhibiria una excel·lent defensa contra el Santa Eugènia (66-47), sobretot durant un primer temps totalment vermell (33-15). Els visitants semblaven poder reaccionar en l’inici de l’últim quart (45-36), però un parcial de 15 a 2 deixava el matx sentenciat (60-38).

Centrant-nos en el Círcol, els deixebles de Víctor Carrasco oferirien una demostració de fiabilitat en un duel clau a la pista del fins ara primer classificat. El CEB Girona baixa al tercer lloc després de claudicar contra el Coto (66-79) en un matx on els badalonins van remuntar. Del 30 a 20 de mitjans del segon quart es passaria a l’empat al final del tercer (50-50) i a un parcial de 16 a 29 que decidiria pel Círcol.

La Minguella ‘B’ pot amb el primer

Per altra banda, i mentre a Segona es continuen evidenciant els problemes de regularitat del Badalonès ‘B’ (derrotat 73 a 77 pel Nou Badia), al grup VI de Tercera s’hi donarien resultats de tota mena pels interessos dels clubs de la ciutat. La Cultural (10/8), setena classificada, posaria el punt final a la gran ratxa del Círcol ‘B’ (82-76), bloc que es manté en quart lloc (13/5). Mentre el Natzaret (7/10) deixava el seu xoc contra el Calella ajornat fins al 4 de març, la Minguella ‘B’ (11/7) donava la sorpresa derrotant el líder (71-67): el Boet 1.

Les altres bones notícies en clau badalonina les donarien el Llefià (8/10), novè gràcies a desfer-se del Sarau (13/4) a domicili (83-95), i l’ABB (6/12), retrobat amb la victòria davant el Santa Susanna (87-82).