Més d’una setantena d’efectius vetllaran per la neteja i la seguretat a la platja la nit de Sant Joan

  0
  sant joan.jpg

  23/06/2017 – Un operatiu de neteja, socorristes i policies vetllaran pel correcte desenvolupament de la festa a la platja.

  L’Ajuntament de Badalona ha organitzat un dispositiu per tal de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús més intensiu d’aquest espai públic. També es vol assegurar que no es congestioni el trànsit de la zona de la platja amb l’objectiu de facilitar, si calgués, l’accés de serveis urgents d’assistència, seguretat i d’extinció d’incendis.

   

  En aquest operatiu hi participen els serveis municipals de Medi Ambient, d’Espais Públics i de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i personal de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

   

  Neteja

  Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 hores del dia 24. Per aquest motiu, s’estableix que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.30 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia.

   

  La neteja s’iniciarà a la platja dels Pescadors. Els efectius es dividiran en dues brigades. Una brigada anirà avançant en direcció sud i l’altra en direcció nord. Els i les agents de seguretat aniran acompanyant a les garbelladores i al personal de neteja.

   

  La neteja de la sorra anirà a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i comptarà amb dos tractors amb garbelladora; tres vehicles 4×4; un camió compactador 4×4; un camió amb caixa oberta a la sorra, dos contenidors oberts i 19 persones en total. Al marge, hi haurà dos vehicles de 4×4, un encarregat i tres operaris de l'AMB dedicats al manteniment.

   

  Els serveis municipals s'encarregaran de la neteja del passeig Marítim i dels seus accessos, amb dos escombradores mixtes; dos camions amb plataforma i grua, una brigada d’escombrada manual i un total de 16 persones. Es preveu que l’acció de neteja duri fins a les 10 hores. Es recomana a la ciutadania que vulgui fer ús de la platja el dia 24 que s'apropi a partir de les 10 del matí, hora a partir de la qual estarà garantida la neteja completa.

   

  Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes.

   

  Seguretat

  L’operatiu comptarà amb la presència de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra: 18 agents de la Guàrdia Urbana , un coordinador Cap de torn i un coordinador Cap de servei, a més de diverses patrulles de Mossos d’Esquadra.

   

  L’empresa encarregada del servei de salvament i socorrisme a la platja de Badalona oferirà un servei extra de nit amb la presència de quatre socorristes, una embarcació i un vehicle.

   

  Controls dels accessos a la zona de platges

  La Guàrdia Urbana de Badalona controlarà l’accés en cotxe a la zona de platges pels passos soterrats de la Riera Canyadó, avinguda Martí Pujol i avinguda Sant Ignasi de Loiola.

   

  Guinguetes i bars

  Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 4 hores. A les 5 hores, aquests establiments han d’estar definitivament tancats, amb el material de la terrassa recollit i amb la zona adjacent neta de residus.