Milers de veïns uneixen Badalona amb la resta de Catalunya durant la històrica Via Catalana

  0
  ok.JPG

  12/09/2013 – Els representants de l'ANC valoren molt positivament l'acte i el consideren un dels més multitudinaris que s'han viscut mai a Badalona.

  La Via Catalana ha estat tot un èxit. També a Badalona, on milers de ciutadans i ciutadanes de totes les edats van omplir la façana marítima. Des de passat el migdia, la gent va anar arribant a peu de platja, per on transcorria gran part del recorregut a la nostra localitat. El tram del nou passeig Marítim i el Pont del Petroli va ser el de major aglomeració. Allà es va poder gaudir d’un grup de batucada que va animar els instants previs i posteriors a les 17.14, i d’una petita actuació dels Castellers de Badalona, que van aixecar un pilar coronat per una estelada.

   

  Els presents es van anar enllaçant de mans poc a poc fins el punt culminant de l’acció, que va unir tot Catalunya de nord a sud a través de 400 quilòmetres de cadena humana. Va haver-hi trams en els que la cadena es va desdoblar i altres en els quals es van crear vies alternatives per donar cabuda a tothom. A la plataforma final del Pont del Petroli es va desplegar una estelada gegant que va cridar l’atenció d’algun dels helicòpters enlairats per a l’ocasió.

   

  El #tramProgrés, impulsat per alguns col·lectius socials a nivell local, també va complir amb el seu objectiu i va aconseguir encerclar i enllaçar les escoles La Llauna i Progrés, com a símbol de la defensa dels drets socials, amb unes 500 persones.

   

  Si bé els dies previs a l’11S es parlava de la participació d’unes 10.000 persones a Badalona, el més probable és que la xifra s’hagi vist superada. Tot i així, des de l’organització local no han pogut facilitar dades concretes, tan sols una primera valoració molt positiva d’un dels esdeveniments “més participatius que s’han vist mai a Badalona”. L’ANC a Badalona insisteix en la “importància de la ciutat en el moviment independentista i esperen que això animi a continuar treballant per fer de Catalunya un estat d’Europa”. La participació global a la Via Catalana ha estat d’1,6 milions de ciutadans, segons Interior, la mobilització més gran de la història de Catalunya.