Minguella i Círcol segueixen en plena forma

0
    34
    DSC_0279.JPG

29/09/2014 – Els dos equips van sumar el segon triomf de la temporada a Copa Catalunya sent molt superiors al Viladecans i a l’Horta.

La segona jornada de competició a la Copa Catalunya ens deixa un balanç de dos triomfs i dues derrotes pels equips badalonins. L’AE Minguella i el Círcol Catòlic van guanyar fàcil, mentre que el Sant Josep i el Sant Andreu de Natzaret van tenir un debut negatiu, després de no jugar la setmana passada.

La victòria més sonada la va protagonitzar la Minguella, arribant fins als 100 punts contra el Viladecans (100-65). Els de Casagemes van estar molt encertats des de l’exterior (9/14) i en tirs de dos (30/44) i el protagonisme ofensiu de l’equip va estar molt repartit.

Els badalonins començaven el matx dominant, amb un parcial inicial que ja donava pistes del bon dia de la Minguella en el tir (24-13). Des del principi, el pivot Raul Castaño es va mostrar realment encertat, i va donar els primers avantatges a la Minguella. A més, exteriors com Bartu Martínez i Albert Valle també es mostraven eficients, fet que va ajudar al conjunt de Pere Garcia a arribar al descans amb una renda de 14 punts (53-39).

El tercer quart acabaria sent definitiu. La defensa de la Minguella va deixar sense armes al Viladecans i els badalonins es van escapar (78-49). Per part local, Albert Navarro i Roger Guerra també es van afegir al bon partit de tot l’equip i els de Casagemes van arribar als 100 punts, completant una actuació molt regular. Castaño (19), Valle (14), Navarro (11), Martínez (13) i Guerra (13) van acabar amb dobles dígits en anotació. L’AE Minguella lidera la lliga (2/0) i dissabte (20h) visitarà la pista de Lluïsos.

El Círcol també espanta

El conjunt de Francesc Castellet va sumar un important triomf a la Plana contra la UE Horta (81-41), tot i la baixa d’Enric Nogales. Els badalonins van acabar el duel amb una valoració de 116 i l’Horta de 18. Després d’un inici igualat (17-12), la contundència del Círcol va causar estralls a l’atac de l’Horta.

Amb Pau Ruzafa (22 de valoració) dirigint les operacions ofensives, els de Cesc Castellet van clavar un parcial de 21 a 6 que va començar a decantar les coses (38-18).

El domini en el rebot i els triples de Quim Forteza (11 punts) i Xesco Gotzens (11) encara van seguir donant impuls al Círcol, i l’Horta ja no va tenir armes per tal de reaccionar. El tercer quart també va ser badaloní, (60-32), i en el darrer el parcial seria de 21 a 9 pel Círcol (81-41). Alfredo Rodríguez, amb 13 punts, seria el màxim anotador pels de la Plana. El Círcol és co-líder al costat de la Minguella i ja pensen en guanyar dissabte vinent a la pista del Viladecans (19:15h).

Molta igualtat a Igualada

El Sant Andreu de Natzaret no va poder guanyar en el primer partit de la temporada a la pista de l’Igualada (70-58). La primera part del duel va estar marcada per la igualtat, tant al primer quart (18-15) com al segon (33-33). L’Igualada estava, això sí, treballant millor en el rebot d’atac, amb Albert Roca al capdavant (7 captures ofensives).

Durant la segona meitat, el gran partit fet per l’aler pivot Edu Tejero (15 punts i 10 rebots) va impulsar als locals per obrir un petit forat que posaria en moltes dificultats al Natzaret (55-49). Els badalonins, mancats de referents clars en atac, van errar tirs lliures importants i es van encallar durant l’últim quart per acabar caient per 12 punts de marge (70-58).

El 4/23 en triples del conjunt de Víctor Carrasco va limitar molt als d’Ausiàs March. Juan Carlos Pulido, amb 11 punts, va ser el jugador més inspirat del Sant Andreu. El pròxim dissabte, toca debutar a casa contra el Sedis la Seu (17:30h).

Assalten el Centre Parroquial

El Sant Josep tampoc va poder tenir un debut dolç a la Copa Catalunya, caient contra l’Esparreguera (60-64). Els parroquials van fer un inici de partit realment seriós, amb un parcial de 9 a 0 que va posar en alerta als jugadors d’Andrés Joya. Pujant les línies defensives, els visitants van saber reaccionar, tornant-li el parcial al Sant Josep (0-14) i arribant al final del primer quart amb empat (14-14).

Al segon període, l’encert d’exteriors com Diego Rodríguez i Joan Arimont van catapultar al Sant Josep cap a un nou avantatge (33-27), però el control del rebot per part dels interiors de l’Esparreguera no permetia que els parroquials disposessin d’opcions per escapar-se.

Tot seguit, un parcial de 11 a 20 va capgirar novament les tornes, i l’Esparreguera es va posar per davant (44-47). Els visitants van dur la iniciativa fins al final, tot i que el Sant Josep es va posar a un sol punt d’empatar (56-57). La defensa dels d’Andres Joya va ser clau per tal d’assaltar el Centre Parroquial. El Sant Pep comença perdent i dissabte (18h) visitarà la pista de la UE Horta.