Mireia Belmonte brilla al Mundial de Budapest: plata i subcampiona del món en 1.500 metres

  0
  DFmOpDLXgAExx-8.jpg

  25/07/2017 – La nedadora de Badalona guanya la seva primera medalla de la competició obtenint el rècord d’Espanya en la prova de 1.500.

   

  Subcampiona del món, tal com va aconseguir per partida doble Mundial de Barcelona fa més de quatre anys (2013). En aquella ocasió, Mireia Belmonte va guanyar tres medalles en un campionat del món de piscina llarga (dues plates i un bronze). Ara a Budapest ja ha recollit la primera: una plata en els 1.500 metres lliures.

   

  La vigent campiona olímpica en 200 papallona recuperava les seves millors sensacions en una prova de llarga distància, sent la principal alternativa a la totpoderosa Katie Ledecky. La nord-americana s’enduia l’or nedant molts minuts en solitari (15:31.82) i fent el cinquè millor registre de la història.

   

  Mireia Belmonte, per la seva part, duria a terme una bona tàctica, esperant el seu moment per escapar-se definitivament en segona posició mancant 400 metres. La badalonina mostrava una alegria enorme amb el seu crono (15:50.89), ja que rebaixava en uns deu segons l’anterior rècord d’Espanya: una barbaritat.

   

  La italiana Simona Quadrella (15:53.86) completava el podi de campiones entrant tercera. Un cop certificada la primera medalla, a Belmonte encara li resta el més difícil: guanyar com a mínim un or. Els 200 papallona és l’escenari més propici, tot i que encara li resten per nedar els 800 lliures i els 400 estils. Badalona pot seguir somiant.