Nadia Ghulam explica la seva història al Teatre Principal

  0
  56
  nadia-ghulam (1).jpg

  13/03/2015 – El Teatre Principal ofereix aquest divendres l’obra Nadia / Kabul / Barcelona,  una peça de teatre documental que narra la història de la Nadia Ghulam, una noia afganesa que va sobreviure a la guerra civil i va aconseguir fugir i arribar a Barcelona.

  El Teatre Principal ofereix aquest divendres l’obra Nadia / Kabul / Barcelona,  una peça de teatre documental que narra la història de la Nadia Ghulam, una noia afganesa que va sobreviure a la guerra civil i va aconseguir fugir i arribar a Barcelona.

   

  Combinant llenguatges com la imatge, la paraula i el moviment, i amb la participació de la Nadia Ghulam, aquest espectacle, que neix de l'obra El secret del meu turbant, escrita per la pròpia protagonista en col·laboració amb l'escriptora badalonina Agnès Rotger, vol transmetre una experiència de vida única en un món complex. L’espectacle narra la història d'una noia afganesa, supervivent d'una guerra civil. És un diàleg entre cultures, on l'impacte és fort i suggestiu, arriba al cor a partir de la força i l'espontaneïtat. Serà aquest divendres, al Teatre Principal, a partir de les nou de la nit.

   

  Nadia Ghulam  va néixer a Kabul (Afganistan) el 1985.  El 1993, en el marc de la guerra civil que assolava el seu país des de feia anys, va quedar molt malt ferida com a conseqüència d’un bombardeig. Quan va sortir de l’hospital, 14 operacions més tard, la seva família continuava vivint amb moltes penúries. En aquells moments s’havia acabat la guerra, però l’havia seguida la instauració del règim talibà, que no permetia que les dones treballessin. Això era greu per a la família de la Nadia,  perquè el pare tenia problemes de salut i no podia treballar, i el germà gran havia mort. Va decidir fer-se passar per un noi i sortir a treballar per mantenir el pare, la mare i les dues germanes petites. Va viure amb un nom que no era el seu durant 11 anys. Passat el temps, va viatjar a Europa amb una ONG i es va instal·lar amb els seus pares adoptius a Badalona, ciutat a la que va arribar al 2006 per rebre tractament mèdic per pal·liar els efectes que les ferides van deixar en el seu rostre.