Oposició i entitats insisteixen i obren camí a la Festa Major d’Agost

  0
  IMG_2335.JPG

  25/07/2012 – El Ple aprovà ahir una moció en favor de les festes d'estiu, amb vot contrari del PP, mentre les colles i entitats es concentraven a la plaça de la Vila per reivindicar el seu treball.

  Tal i com s’havia anunciat i estava previst, part de les colles que participen de la Festa Major d’Agost van concentrar-se ahir a les portes de la Casa de la Vila per manifestar que no volen renunciar a la tradició festiva. I és que ahir l’oposició presentava una moció per reivindicar les festes d’estiu que va acabar sent aprovada per PSC, CiU i ICV-EUiA, amb el vot contrari del PP, que va matisar, però, la seva postura.

   

  Abans, la Coordinadora d’Entitats Badalonines de la Cultura Tradicional i Popular Catalana va prendre la paraula per expressar el seu desacord amb la decisió anunciada la passada setmana pel govern local i denunciar la forma, inesperada, sense avís i per la premsa, a través de la qual es van assabentar.

   

  L’oposició va reiterar de forma contundent el seu rebuig cap a la supressió d’un esdeveniment que consideren “de tradició” i que està basat quasi en la seva totalitat en l’esforç i el treball de les entitats de cultura i tradició catalanes. El líder de CiU, Ferran Falcó, va afirmar que la quantitat necessària per poder organitzar les festes és de 6.000 euros i, en aquest sentit, es va comprometre a fer tot el possible per “esgarrapar-los” de la Diputació de Barcelona; el convergent va instar Albiol a fer el mateix i considera que amb l’esforç comú de tots el grups polítics es pot aconseguir el finançament.

   

  L’alcalde Garcia Albiol va defensar la postura del govern municipal i insistí en que “no hi ha un sol euro” per gastar en les festes; de fet, el batlle ‘popular’ va avançar que pot ser falten diners per pagar nòmines dels propers mesos, i que l’Ajuntament no està disposat a abocar res en favor dels actes festius. També argumentà que si no hi ha patrocinadors és perquè ningú s’ha interessat i, de passada, ha anunciat que la majoria d’actes municipals dels propers mesos, com la Cavalcada de Reis 2013, seran finançades o cofinançades per privats. D’altre banda, Albiol es mostrà receptiu quant a concedir les facilitats adients per tal que les colles puguin desenvolupar la Festa Major mentre que el consistori no hagi de pagar res. De la mateixa forma, va respondre a Falcó assegurant que farà tot el possible per aconseguir recursos.

   

  Concentració de suport a la Marxa cap a la Independència

  Les entitats de la festa major no estaven soles en la concentració d’ahir. L’Assemblea Nacional Catalana també va reunir un bon grapat de persones a la plaça de la Vila per demostrar el suport a la Marxa cap a la Independència, que finalitzarà l’11 de setembre. ERC de Badaloan i les CUP de Badalona eren presents, junt a tota la societat civil reunida, al voltant d’una gran bandera estelada estesa al terra de la plaça. A la sala de plens, Dolors Mauricio, de l’Assemblea Nacional Catalana, va demanar el suport del consistori en un torn de paraula i Convergència i Unió va impulsar una moció en favor de la marxa, que va acabar sent rebutjada amb el vot contrari del PP i l’abstenció del PSC.