Pere Joan Cardona, el ‘geni’ de la tuberculosi de Can Ruti, pregoner de les Festes de Maig

  0
  005_igtp_08_02_16_pj_cardona_148067208032_800.jpg

  21/04/2017- Reconegut a nivell internacional, és una peça clau de la investigació contra la malaltia.

   

  Si l’any passat van ser els herois badalonins de Proactiva Open Arms els encarregats de pronunciar el pregó de Festes de Maig, aquest 2017 serà el torn d’un altre responsable de salvar vides, en aquest cas en el camp de la medicina. El paper de pregoner d’enguany, segons han pogut saber i han avançat els companys del Tot, ha recaigut sobre el Doctor Pere Joan Cardona, un dels investigadors de més prestigi del Campus Germans Trias i Pujol i amb un paper molt destacat en la lluita contra la tuberculosi.

  Cardona va ser nomenat a finals d’aquest 2016 cap del grup CIBERES de l’Institut d’Investigació Germans Trias, com a especialista en la patofisiologia de la tuberculosi. Anteriorment ja exercia com a cap de la Unitat de Tuberculosi Experimental. De fet, el 2014 va ser guardonat per la recerca de la vacuna contra aquesta malaltia. I és que el doctor originari de Manresa va inventar el 2000 la primera vacuna terapèutica contra la tuberculosi, una troballa que des de llavors evoluciona a través de la contínua recerca.

  Aquesta mateixa setmana, de fet, Pere Joan Cardona ha estat nomenat el nou president del Consell d´Administració de l´Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AquAS), organisme del departament de Salut.