Polèmica per la cancel·lació d’una festa de Cap d’Any amb més de 1.000 entrades venudes

    0
    72
    IMG-20150102-WA0019 (1).jpg

    03/01/2015 – La revetlla, que havia de tenir lloc al poliesportiu de Casagemas, no va obtenir els permisos municipals i va ser suspesa el mateix dia 31.

    Badalona comptava el passat dimecres a la nit amb una nova proposta per a aquells que volien celebrar l’entrada al 2015 entre música i copes. Dos joves emprenedors badalonins, que ja van organitzar el passat Cap d’Any una festa en un dels antics locals musicals del polígon Can Ribó –avui enderrocats-, en preparaven una altra, més ambiciosa, al barri de Casagemas. L’espai triat era el poliesportiu del barri, on pretenien oferir una nit de diversió amb el reclam de la participació d’una emissora musical catalana. El mateix dia 31, però, poques hores abans de començar el nou any, van comunicar als assistents, més d’un miler que ja havien adquirit les entrades anticipades, segons els impulsors, que l’esdeveniment quedava cancel·lat perquè l’Ajuntament no expedia els permisos. La notícia corria com la pólvora i la incertesa dels compradors de les entrades era majúscula. Un dia més tard, els organitzadors asseguraven el Consistori no havia permès la festa per “pressions polítiques”.

    Els dos joves expliquen que el motiu oficial sobre el que govern local ha recolzat la mesura va ser la “demora de 50 minuts en l'entrega d'uns documents”, però asseguren que la raó “real són pressions polítiques". El perjudici econòmic, relaten, és d’uns 22.000 euros, atès que la infraestructura ja estava pràcticament enllestida. Després de tota aquesta inversió, els diners provinents de la venda de les entrades queda reduït a 12.000, motiu pel qual, diuen, hauran de demanar un préstec de 22.000 més per tal de poder retornar els diners a tothom que ja havia adquirit els tiquets. “Estic buscant advocat per lluitar contra l’Ajuntament”, avança Sunyol Costa, un dels dos empresaris. A banda de les pèrdues econòmiques, Costa assegura que van rebre prop de 300 trucades en dues hores, així com notes de veu i imatges amb múltiples amenaces” de la gent que havia comprat l’entrada.

     

    Des de l’Ajuntament argumenten que l’esdeveniment no va complir els requisits necessaris a nivell de seguretat i per això no es va aprovar la celebració. El regidor de Seguretat, Miguel Jurado, explica que l’entrega del pla de protecció, un element clau en aquest tipus de festes, es va produir amb molt poc temps per maniobrar. “Ells van entregar l’esborrany el dia 23; va ser revisat i Protecció Civil els hi va indicar que s’havien de fer 35 modificacions. Van entrar la correcció el dia 30 a migdia, encara amb alguna errada i quan els tècnics de Seguretat ja no estaven en horari laboral. Tot i així vam fer tot el possible per estudiar-ho i intentar tirar-ho endavant fins al mateix 31, però era impossible”. I és que, en el cas que tot hagués estat correcte, esclareix Jurado, s’hauria d’haver emès un informe –quan els tècnics ja eren fora per vacances de Cap d’Any-, haver passat la informació a Esports –que és qui cedeix la instal·lació-, dictar un decret per donar llum verda a la festa, buscar agents de Guàrdia Urbana disposats a participar en el dispositiu extern en hores extra i buidar de vehicles els carrers adjacents al poliesportiu –per l’amplada dels carrers de la zona, la normativa de seguretat hagués obligat a que no hi haguessin cotxes aparcats-. Un cop denegat el permís, assegura Jurado, es va posar en contacte els dos empresaris amb un el promotor d’una sala de festes amb la idea d’intentar poder donar cabuda d’alguna forma a les persones que ja havien comprat l’entrada, encara que, segons sembla, no hi va haver alternativa.

     

    Pel que fa a la denúncia de pressions polítiques, el titular de Seguretat manifesta que a l’oposició li pot agradar més o menys un esdeveniment, però que si la festa hagués seguit els requisits legals, s’hauria tirat endavant.