Polèmica política per una carta d’Albiol als treballadors municipals

  0
  IMG_4317.JPG

  09/05/2015 – Abans d'iniciar-se la campanya, l'alcalde va enviar una carta de comiat als treballadors municipals que part de l'oposició critica per fer al·lusió a les eleccions i a la seva candidatura.

  La campanya electoral va començar ahir amb un nou element de polèmica entre el govern d’Albiol i les forces de l’oposició; dues d’elles, en aquest cas. Dijous, els treballadors municipals van rebre un correu en el que l’alcalde Garcia Albiol transmetia el seu comiat particular abans d’iniciar la campanya electoral i deixar enrere “la legislatura actual”. A la missiva, el ‘batlle’ agraeix “l’esforç i dedicació” de la plantilla “durant aquests darrers quatre anys”, que, assegura, han permès que “l’Ajuntament, els organismes autònoms i les societats municipals estiguin en condició de poder afrontar el present i futur amb les màximes garanties d’èxit”. Posa en valor Albiol que els treballadors han hagut “d’acceptar ajustaments salarials i una càrrega més gran de treball” i els hi dóna les gràcies, “especialment en un moment en què sembla que s’albira la llum al final del túnel”.

   

  A la carta, però, l’alcalde fa una referència als comicis del dia 24 que han despertat la contrarietat d’alguns sectors polítics. “La meva candidatura serà una de les onze que es presenten, i ho faig amb la voluntat de revalidar la confiança dels veïns”. Aquesta al·lusió electoral ha valgut les crítiques de PSC i ICV-EUiA, que han titllat la carta de “barbaritat” i “escàndol”. Tant socialistes com ecosocialistes consideren que es tracta, pràcticament, d’un “missatge electoral” que “demana el vot de forma encoberta”. El líder socialista, Jordi Serra,  explica que ell va enviar una carta de comiat al 2011, però setmanes després dels comicis, quan els socialistes ja sabien que deixaven el govern. “És una manipulació intolerable”. L’alcaldable de la coalició verda, Àlex Mañas, ha afirmat que portaran la carta davant la Junta Electoral. “El PP no té límits”.

   

  Fonts municipals expliquen que, quan va començar el mandat, l’alcalde es va presentar a cadascun dels departaments de l’Ajuntament, i que ara, quatre anys després, ha volgut acomiadar-se a través d’una carta, sense més intencions que aquesta.