Primer or olímpic per a Mireia Belmonte

  0
  Or Belmonte.jpg

  11/08/2016 – La nedadora badalonina assoleix la seva primera medalla d'or en els Jocs Olímpics en la prova dels 200 metres papallona amb un temps de 2:04.88.

  Fa quatre anys va aconseguir les seves dues medalles olímpiques de plata i una altra de bronze a Londres, i ara ha assolit la medalla d'or als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

   

  Després d'estrenar el medaller de la representació espanyola el passat diumenge, 7 d'agost, amb el bronze de la prova dels 400 metres estils amb un temps de 4:32.39, la nedadora badalonina Mireia Belmonte ha aconseguit la seva primera medalla d'or en uns Jocs Olímpics a la prova dels 200 papallona amb un crono de 2:04.85, la millor marca personal de l'any.

   

  El podi ha estat completat per l'australiana Madeline Groves, que s'ha penjat la plata amb un temps de 2:04.88, mentre que el bronze ha estat per la japonesa Natsumi Hoshi després de completar la prova en 2:05.20.

   

  La badalonina va acabar la seva primera llarga en tercera posició, però quan havia completat els primers 100 metres ja estava en posició de plata. En arribar a la seva tercera piscina ja se situava per davant de Groves i va aguantar els darrers 50 metres amb un enorme esforç que li ha proclamat campiona olímpica, assolint així la primera medalla d'or espanyola de la natació, des dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 per Martín López-Zubero.

   

  "S'ha fet realitat un somni, ja que aquest or sap diferent, és la recompensa a tot el treball intens d'aquests anys", ha afegit la badalonina Mireia Belmonte després de sortir de la piscina.

   

  "És cert que passes dies bons, dies no tan bons, però al final, treballant amb l'objectiu en la ment, es pot aconseguir. Sempre s'ha de treballar, mai s'ha de rendir", ha afegit pensant en la propera prova de 800 metres lliures que disputarà avui dijous.