Prioritat per mantenir la química

  0
  apaisada.jpg

  09/06/2014
  El club treballa en incorporacions que no perjudiquin el bon ambient de l'equip dins i fora de la pista

  Dies intensos a les oficines de la Penya que ja treballa per la confecció del FIATC Joventut 2014-2015.

  Enguany, tot i que una base de jugadors tenen contracte de cara a la temporada que ve, caldrà fer esforços per retenir i renovar els integrants d'un grup que ha funcionat molt bé dins i fora de la pista.
  De totes maneres, l'estiu es presenta molt més calmat que l'anterior, en el que a primers de juny l'entitat no sabia quin president tindria.

  El pressupost del 1r equip tornarà a rondar els 1,2 milions per la primera plantilla. Alguns jugadors passaran a ser més cars en el seu segon de contracte, però això no és una gran preocupació pel club, que si ha d'estirar molt lleugerament el braç que la màniga per mantenir un jugador que sap que ha funcionat bé, ho intentarà.

  A falta de confirmació oficial, que probablement no hi serà, Salva Maldonado seguirà dirigint el projecte des de la banqueta. L'entrenador adrianenc va explicar després de l'últim partit de la temporada que era hora de seure i parlar amb el club, i que el contracte que tenia no era un lligam. Com que el pressupost no variarà, i el club mirarà d'assegurar la continuïtat del màxim de jugadors, Maldonado continuarà amb Samaniego i Riera com a entrenadors ajudants.

  Pel que fa als jugadors, 4 tenen contracte assegurat per la temporada que ve; 3 tenen un contracte en què el jugador o el club poden eliminar el 2n any pagant una compensació a l'àltre, el que s'anomena un 1+1, i 4 l'acaben aquest any.

  Els que tenen signat un any més són Guillem Vives, Àlex Barrera, Tairq Kirksay i Àlex Suàrez. Aquest últim, de 20 anys, ha tingut un paper escàs aquesta temporada en la que només ha participat en 8 partits jugant un total de 58 minuts.
  Maldonado volia una rotació de 5 pivots, però els interiors gairebé no s'han lesionat i el tècnic ha mantingut la jerarquia. El club compta amb el menorquí de cara la temporada vinent, la penúltima abans d'acabar contracte, tot i que tampoc nega la possibilitat que vagi cedit.

  Els jugadors que tenen un 1+1 són Miralles, Shurna i Cochran. El pivot baceloní és el que està més a prop de confirmar la seva continuïtat. La Penya està molt contenta amb el seu rendiment sobre el parquet i amb el que dóna fora de la pista, tant dins del vestidor com en implicació amb el projecte verd-i-negre. El jugador d'altra banda s'ha sentit molt còmode en el seu retorn, i ha mostrat una clara voluntat de seguir.

  En el cas de Shurna també hi ha bona voluntat per part de les dues parts per no executar la clàusula i seguir un any més junts. El d'Illinois ha fet un treball tècnic molt específic amb Samaniego per poder jugar uns minuts de 3, i ha marxat molt conscient que un altre any a Badalona l'ajudaria a progressar molt en el seu joc. A més, ha estat molt còmode a la ciutat, i tot i només tenir 24 anys i disputar la 2a temporada fora del seu país, s'ha integrat molt bé. El cas però, és que ha fet una temporada molt bona per ser el 1r any a la lliga ACB (11,7 punts i 2,2 triples per partit amb un 37% d'encert), i aquest estiu tindrà molts pretendents.

  Per últim Cochran és el 3r jugadors que té una clàusula per tallar la continuïtat. El base canadenc ha estat el més irregular dels fitxatges verd-i-negres i el club no compta amb ell per fer parella amb Guillem Vives. La secretaria tècnica no ha acabat descontenta amb Cochran, que ha treballat molt i ha tingut alguns moments brillants però massa puntuals, però per donar relleu a Vives buscaran un perfil de jugador més consistent en defensa.

  Els 4 jugadors que acaben contracte són Joseph, Savané, Llovet i Ventura, i el club voldria renovar els 4. El primer ha estat el millor encert a l'escala qualitat/preu i serà molt difícil de retenir. L'entitat li va proposar la seva intenció de renovar-lo, però el jugador ha decidit esperar-se i tindrà ofertes que fàcilment li multiplicaran per 4 o per 5 la fitxa que cobrava a Badalona. Més enllà del bon any que ha fet (12,5 punts per partit) cal tenir en compte que va canviar d'agent a mitja temporada i que va rebre ofertes per marxar abans d'acabar l'any.

  Pel que fa a Savané, l'equip tècnic aposta per la seva continuïtat. Tot i tenir 36 anys, el senegalès no s'ha perdut cap partit de lliga i ha fet una de les millors temporades de la seva carrera. 9 punts i 4,1 rebots per 11,1 de valoració en només 21 minuts de mitjana. A més, pel joc que vol fer Maldonado, encaixa en el perfil de pivot que tanca el rebot, fa bons blocs i coneix la lliga.

  El capità Nacho Llovet és un dels jugadors sobre els quals a hores d'ara hi ha més incertesa sobre la seva continuïtat. El jugador i el club estan negociant aquests dies. El jugador sorgit del planter va afirmar quan va acabar la temporada que el paper esportiu seria fonamental per renovar. Enguany ha fet un salt important en minuts de joc i sobretot en prestació de serveis (6,2 punts per 8,3 de valoració en només 16 minuts de joc) però en alguns compromisos ha tingut un paper testimonial o no ha jugat.

  Els tècnics no li poden prometre un rol definit, però estudien possibilitats com el desdoblament de posició d'algun jugador, que podrien beneficiar el protagonisme reclamat per Llovet. La bona temporada del capità, que a més compta com a "cupo", no ha passat desaparcebuda i alguns equips ja s'han fixat en ell.

  Per últim Albert Ventura també acaba contracte. El jugador i el club tenen la voluntat de seguir junts, tot i que falta llimar petits serrells del nou contracte.

  Vingui qui vingui, es mirarà en lupa que sigui un jugador amb ganes de progressar, de fer pinya i que no destorbi el bon ambient que s'havia construït aquest any. La continuïtat del bloc i la química en el vestidor són les apostes del Joventut per tenir èxit la propera temporada.