Record als badalonins que van ajudar durant el setge de 1714 i als afectats per la guerra de tot el món

  0
  diada.jpg

  12/09/2016 – Badalona ha celebrat aquest cap de setmana els actes institucionals de la Diada, amb tints particulars i nous escenaris.

  Badalona ha celebrat aquest cap de setmana els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya, que enguany estrenaven el passeig Marítim i el Pont del Petroli com a escenari. L'acte principal, al que el govern ha volgut imprimir un gran valor històric, ha recordat les persones d’arreu del món que han patit i estan patint la guerra, l’exili i la manca de llibertat

   

  L’acte va incloure la instal·lació d'una placa en record dels badalonins i badalonines que, durant el setge de Barcelona, van arriscar les seves vides per la defensa de la capital de Catalunya. “A la memòria dels badalonins que, durant els setges que va patir Barcelona per la Guerra de Successió, van arriscar la vida per proveir els ciutadans de la capital de Catalunya de queviures, llenya i altres béns necessaris”, evoca la placa, stoa la qual representants de diverses entitats hi han dipositat un clavell blanc en senyal de respecte.

   

  Com vam avançar divendres, ni PP ni C's han pres part de cap de les cerimònies institucionals del cap de setmana.

   

  Ofrena al monòlit de la Plana

   

  Aquest diumenge, 11 de setembre, s'ha dut a terme, com cada any, l’ofrena floral al monòlit de la Plana. Atès que l’acte institucional va tenir lloc dissabte, ha argumentat el Consistori, la programació de diumenge va consistir bàsicament en les ofrenes florals de les entitats i l’ofrena institucional de l’Ajuntament, a banda de la tradicional diada castellera.