Reforçar l’autoestima abans d’aixecar el vol

  0
  duatis.JPG

  09/09/2016 – Parlem amb Xavi Duatis sobre el nou projecte esportiu que comença el sènior masculí del Sant Andreu de Natzaret.

   

  Només algunes temporades enrere, el Sant Andreu de Natzaret podia presumir de ser un dels grans aspirants a disputar el play-off d’ascens a la Lliga EBA. En aquella etapa, el bloc d’Ausiàs March s’havia fet un lloc entre les millors plantilles de Copa Catalunya, condició que quedaria trencada per un conjunt de descensos que han fet caure el club fins a la Tercera Catalana.

   

  Amb l’objectiu de recuperar part del prestigi perdut sense deixar de pensar amb el planter, el Sant Andreu ha apostat per la tornada de Xavi Duatis a l’entitat. El tècnic ja ho va guanyar quasi tot amb el sènior femení en el seu moment i ara aspira a repetir aquella gran experiència després d’una gran temporada segon equip del Masnou.

   

  “Venim d’un descens de categoria i ara tenim una doble missió. Estem intentant recuperar anímicament el grup per canviar la dinàmica de pensament dels jugadors. Un cop fet això, i després d’analitzar les sensacions de la Copa Badalona, volem lluitar per l’ascens”, resumia Duatis per parlar de les perspectives que es volen complir al llarg del curs 2016-2017.

   

  Cal destacar que el Natzaret ha configurat un equip molt badaloní. Una bona part del grup de l’any passat continua i, a excepció d’Albert Baena (SESE), tots els fitxatges han passat per les categories formatives del club. Sergi Pérez (Círcol ‘B’), Víctor Douton (UB Llefià) i Jordi Busto (Montgat) també aterren al Sant Andreu, igual que Samu Aguilar i Adrià Campo, jugadors que la temporada passada ja entrenaven amb l’equip.

   

  “S’ha mantingut el bloc principal i les incorporacions són de la mateixa generació. La majoria de jugadors ja es coneixien i, per tant, el procés d’adaptació només se centrarà en les coses que jo els vull exigir”, valorava Xavi Duatis en primera instància.

   

  “No he buscat expressament fitxar jugadors amb passat al Sant Andreu. El procés ha estat força natural. Penso que molts han vist que era un bon moment per tornar, ja que quan estàvem a Copa hi havia una barrera massa gran entre el planter i el primer equip”, afegia a continuació.

   

  Feina d’unió

   

  A banda d’intentar lluitar per l’ascens, a Xavi Duatis li agradaria poder enfortir els lligams entre les categories formatives i els equips de base. “Quan jo era coordinador vam poder vincular més el planter amb el sènior femení. En part, gràcies a això vam assolir tots els èxits que es van aconseguir. És evident que ens agradaria jugar en una categoria superior, però també volem aprofitar aquest pas enrere per fer-ne dos endavant i augmentar el nivell dels equips de formació”, relatava l’entrenador del Sant Andreu.

   

  Bona imatge a la Copa

   

  Malgrat ser conscients que la classificació per la final seria quasi impossible, la Copa Badalona va servir-li al Natzaret per adonar-se de les seves capacitats. “Ens vam plantejar que els partits duressin 40 minuts. Si compares els resultats dels altres equips de Tercera contra rivals de més entitat, pots veure que hi ha un moment en el qual es deixa de jugar”, exposava Duatis.

   

  Segons el tècnic, el Natzaret va buscar “oferir una bona imatge per rebre el reconeixement del públic”, factor que ha servit perquè el grup “rebi un plus de motivació extra i comenci a oblidar el descens”.

   

  La lliga més local

   

  El pròxim 17 de setembre (17:45h), el Sant Andreu debutarà a Ausiàs March davant la Cultural. Aquest serà el primer dels múltiples derbis que es viuran al llarg del curs dins del grup VI de la Tercera Catalana. A banda del Natzaret i la Cultural, el Llefià, l’Ademar Sarau, la Minguella ‘B’, l’ABB i el Círcol ‘B’ també competiran en la mateixa lliga.

   

  En total, el grup compta amb set clubs de Badalona, tot un al·licient. “El grup de Tercera que ens ha tocat té màgia. Hi haurà molts derbis al llarg de la temporada, fet que ens permetrà jugar partits d’un alt nivell competitiu i millorar com a equip. Ara bé, estic convençut que l’ascens es pagarà molt més car que en altres grups”, reconeixia un Xavi Duatis que espera topar amb un Natzaret consistent.