Regidors de govern desobeeixen el jutge i obren les portes de l’Ajuntament

  0
  53
  llado.jpg

  12/10/2016 – Sis dels edils de l'executiu local han estat al Viver durant aquest matí i han atès les consultes d'unes 200 persones.

  Badalona ha centrat des de dilluns l'atenció mediàtica política, i aquest dimecres ho ha fet amb totes les càmeres i mitjans tant catalans com d'àmbit estatal. S'ensumava des d'ahir la possibilitat de “desobediència”, les hores posteriors a l'anunci sobre l'ordre judicial que dictaminava que l'Ajuntament havia de tancar aquest 12-O, i finalment així ha estat.

   

  Aquest matí, sis dels regidors de govern, de Guanyem Badalona i ERC, sense l'alcaldessa, que es troba a Colòmbia amb motiu d'un fòrum municipalista, ha obert les portes del Viver i ha atés unes 200 persones. El tinent d'alcalde Jose Téllez, per si el gest d'obrir la seu institucional fos insuficientment reivindicador, ha estripat la resolució del jutge que dimarts comunicava que Badalona havia de tancar pel dia festiu. L'alcalde accidental, Oriol Lladó, ha qualificat de “normalitat” el fet de poder exercir el dret a la “representació política” i accedir a les oficines per atendre algunes consultes ciutadanes.

   

  L'activitat a les portes del Viver durant tot el matí ha estat constant, fins que els representants han marxat cap a la una del migdia. Centenars de persones s'hi han anat apropant, unes 200 per fer alguna consulta als regidors i regidores. També un grup de veïns amb banderes espanyoles ha mostrat el seu rebuig a la decisió del govern. Una desena de funcionaris, han explicat des del govern, s'ha presentat per a treballar, però finalment no ho han fet, davant la recomanació dels regidors. També han fet acte de presència destacades figures de la política catalana, com ara diferents parlamentaris de la CUP, l'excandidat Antonio Baños, David Fernàndez, el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart o l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández.

   

  Aquest dijous, l'Ajuntament de Badalona s'ha de personar a la Ciutat de la Justícia per defensar la seva postura en el recurs judicial imposat per la Delegació del Govern, que va instar el Contenciós Administratiu a obligar a que les oficines badalonines tanquessin aquest dimecres. El gest de “desobediència” d'aquest 12-O podria derivar en altres conseqüències judicials encara sense confirmar.