Reuneixen 11,5 milions per desenvolupar a Can Ruti la vacuna contra la sida

  0
  59
  1632030.jpg

  15/01/2016 – Els fons obtinguts seran utilitzats per completar l’equip i impulsar el desenvolupament de l’immunogen HTI com a vacuna terapèutica per al tractament de la infecció per VIH. 

  Aelix Therapeutics, una companyia spin off  creada d’HIVACAT, especialitzada en el desenvolupament de immunoteràpies contra la infecció pel VIH, ha anunciat aquesta setmana que ha completat una ronda de finançament d’11,5 milions d’euros, liderada per Ysios Capital i que ha comptat amb la participació de Caixa Capital Risc i de Johnson and Johnson Innovation, inversor corporatiu internacional.

   

  Els fons obtinguts seran utilitzats per completar l’equip i impulsar el desenvolupament de l’immunogen HTI com a vacuna terapèutica per al tractament de la infecció per VIH. HTI ha estat desenvolupat en el marc del programa HIVACAT, integrat dins de l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, ubicat a Can Ruti. Els assajos clínics començaran a finals de 2016 amb un estudi de seguretat en persones no portadores del virus, i posteriorment inclouran estudis d’eficàcia en pacients infectats.

   

   “HTI ha estat desenvolupat a IrsiCaixa partint d’un enfocament únic per al disseny d’ una vacuna terapèutica, basant-nos en la resposta immunitària d’aquelles persones que són capaces de controlar el VIH sense necessitat de tractament antiretroviral. Per això hem treballat amb dades de persones procedents de 4 continents, recopilant una quantitat de dades que no està a l’abast de cap altre grup de recerca”, indica el Dr. Bonaventura Clotet, director d’IrsiCaixa, cap de Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias i cofundador d’Aelix.

   

  Resposta immunitària que elimina el virus

  El principal producte de la companyia, l’immunogen HTI, té el potencial de convertir-se en la primera immunoteràpia capaç de controlar i/o curar la infecció per VIH de manera eficient. L’immunogen o vacuna HTI ha estat dissenyat per provocar una resposta del sistema immunitari del pacient similar a la que, de forma espontània, produeixen algunes persones portadores del virus que aconsegueixen mantenir la infecció controlada sense necessitat de medicaments antiretrovirals, coneguts com “controladors d’elit”. La vacuna HTI genera una potent resposta immunitària mitjançant la qual les cèl·lules T del sistema immunitari reconeixen les cèl·lules infectades pel virus i les eliminen. Això representa un gran avanç i un clar canvi de rumb respecte a les investigacions portades a terme fins a dia d’avui.