Reunió d’alt nivell a l’Olímpic, a quatre dies de la junta d’accionistes

  0
  20180319_111302 (1).jpg

  19/03/2018 –  Les administracions han escenificat consens a l'espera, però, de resoldre definitivament la delicada situació que viu el Divina Joventut. En el Ple d'aquest dimarts es podria desbloquejar l'arribada dels diners de la subvenció de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet.  

  19/03/2018 – Setmana clau en el futur del Joventut, amb la junta general d’accionistes prevista per aquest dijous, i que ja ha arrencat aquest dilluns al matí amb una reunió d’alt nivell a l’Olímpic amb la visita del Secretario de Estado para el Deporte i president del Consejo Superior de Deportes (CSD), José Ramón Lete, que s’ha reunit amb el president de la Penya, Juanan Morales, el Secretari General de l’Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, l’alcaldessa, Dolors Sabater, i representants dels grups municipals del consistori (excepte Junts per Catalunya). La trobada ha servit per escenificar el consens de totes les administracions a l’hora de donar un cop de mà a la Penya, però sense resultats concrets a l’hora de trobar el desllorigador a l’actual situació econòmica que viu l’entitat. Lete s’ha limitat a prometre un ajut simbòlic d’uns 40.000 euros per a la Penya, encara sense fixar cap data per fer-lo efectiu, i la clau de volta estarà en el que pugui passar en el Ple d’aquest dimarts. Dolors Sabater ha apuntat que s’està treballant per poder incloure d’urgència el desbloqueig dels diners pendents de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet. 
  A la sortida de la reunió Lete ha afirmat que “la trobada ha anat molt bé. Hi ha un acord de voluntats i tots estem d’acord que el Joventut és més que un club de bàsquet, és una icona de l’esport català i espanyol, i que cal fer tots els esforços perquè això segueixi sent una realitat”. “És cert que encara queden alguns problemes administratius per resoldre però sóc optimista”, ha afegit el màxim dirigent del CSD, que també ha dit que cal arribar a acords amb l’ACB per buscar “la sostenibilitat i la solvència econòmica dels clubs, per evitar situacions d’aquesta naturalesa”. De mesures concretes, però, ben poca cosa: la promesa d’una ajuda d’uns “40.000 o 50.000 euros”, dins d’un programa del CSD de suport a l’esport base. 
  Juanan Morales, pel seu cantó, ha agraït a tothom la seva implicació per trobar solucions, i ha destacat que “no hi ha un problema de consens”, sinó que la qüestió rau en trobar “les solucions tècniques que permetin convertir aquest consens en fets”. “En els pròxims dies han de passar coses i no només en relació a la subvenció de la Fundació, sinó també amb altres ingressos de la SAD, i tinc confiança que arribaran”, ha afegit el president verd-i-negre, que això sí no s’ha volgut pronunciar sobre què pot passar en la junta d’accionistes de dijous, on damunt la taula plana la possible liquidació: “ Ara mateix no puc descartar ni confirmar res, però sóc optimista”. 
  Dolors Sabater, per últim, ha apuntat, com dèiem, que aquest dimarts hi pot haver novetats. “Hi ha uns temes tècnics que s’han de resoldre per poder fer efectius els pagaments del patrocini, i pel que fa a la subvenció, la Fundació ja la va aprovar i en principi està tot a punt perquè això pugui anar d’urgència al Ple de demà dimarts. Estem esperant l’últim tràmit tècnic i jurídic que ho faci possible”. Sabater, a més, també ha demanat que la resta d’administracions “ajudin a ajudar” clubs que tenen “un valor afegit” com la Penya, i que no tot l’esforç recaigui en els ajuntaments.