Sant Josep i Badalonès, letals en l’estrena a Copa

0
    24
    DSC_0540 copia.JPG

04/10/2016 – Els dos clubs de Badalona debuten a la lliga amb bones sensacions, derrotant l’Artés (84-68) i el Sant Narcís (76-64).

Per fi, després de viure un inici gradual de les competicions oficials, tots els equips sèniors masculins de Badalona han completat el seu debut en la temporada 2016-2017. La Copa Catalunya seria el darrer campionat en aixecar el teló, fet que es produiria el darrer cap de setmana.

Els dos clubs badalonins inscrits dins del grup I, el Sant Josep i l’AE Badalonès, viurien una estrena positiva, ja que sabrien aprofitar el factor pista. El conjunt de Sergi Vives es mostraria clarament superior a un Artés que aniria perdent força amb el pas dels minuts.

Després d’un primer quart igualat (17-20), el Sant Pep reaccionaria de la mà de Cuesta, completant un parcial de 10 a 2 (27-22). Els triples i les segones opcions sumats pel ‘23’ parroquial dispararien l’avantatge groc-i-lila (41-29), tot i que un triple final de l’Artés donaria aire als vermells abans de marxar als vestidors (41-32).

La represa, però, tornaria a estar dominada pels locals, fet que ampliaria de nou les diferències (84-68). El Sant Josep de Vives comença amb força (1/0) i ja es prepara per visitar diumenge la pista del Vic (19:45h).

Els dimonis ho fan fàcil (76-64)

Al mateix grup de Copa, l’AE Badalonès viuria un debut més o menys plàcid davant el Sant Narcís. La formació de Xavi Riera s’enduria clarament els primers tres parcials i podria viure de rendes durant els últims deu minuts (19-24).

Els dimonis gaudirien d’un elevat nivell d’encert tant en el primer (21-15) com en el segon període (41-28), mentre que la defensa acabaria de lligar el partit en la represa (57-40). Després de vèncer en la jornada inicial, el Badalonès afronta amb confiança la visita al camp del Granollers (dissabte a les 18:05h).

La Minguella reviu en el derbi (77-60)

Al grup II de la Primera Catalana, un dels encontres més destacats de la jornada seria el derbi disputat a Casagemes entre l’AE Minguella i el Círcol Cotonifici. Després d’estrenar el curs amb dues derrotes seguides, l’equip de David Martín podria per fi començar a somriure. El 8 a 2 inicial deixaria clares les intencions locals, tot i que caldria esperar als triples encadenats per Carlos López i Hurtado per veure les primeres grans diferències en el marcador (20-10).

Tot seguit, una tècnica sobre Víctor Carrasco i un error defensiu del Círcol situarien la Minguella 15 punts per sobre (27-12). Després de sortir dels vestidors (39-25) i d’aconseguir remuntar fins al 55 a 50, el Círcol veuria com tot el seu esforç tornava a quedar desactivat per la superior intensitat blava (77-60). L’equip de Carrasco (2/1) cau fins al setè lloc, mentre que la Minguella (1/2) se situa dotzena. El CEB Girona (diumenge a les 17:45h a la Plana) i el Pineda (diumenge a les 18h a domicili) seran els pròxims rivals dels dos conjunts badalonins.

L’Ademar es fa fort a casa (74-61)

Al mateix grup II de Primera, els Maristes Ademar sumarien el segon triomf del curs com a locals, superant la UE Montgat. El 28 a 13 aconseguit pel bloc de Lluís Garcia en només deu minuts facilitaria la feina del conjunt badaloní, tot i que l’Ademar encara podria fer créixer el seu avantatge fins als 25 punts (42-17).

La renda vermella es mantindria estable al voltant dels 20 punts (61-43), tot i que el Montgat se situaria a deu mancant dos minuts (71-61). L’Ademar (2/1), però, conservaria la calma per vèncer de forma plàcida. Ara és l’hora d’estrenar-se lluny de Badalona intentant vèncer al camp del Santa Eugènia (dissabte a les 19h).

El Badalonès ‘B’ no s’atura; el Natzaret respira

A la Segona Catalana (g.II), el sènior ‘B’ de l’AE Badalonès continua mostrant-se intractable. Malgrat viure un partit erràtic en atac davant el Sant Nicolau, els dimonis deixarien els vallesans en 43 punts (58-43) per sumar el tercer triomf consecutiu a la lliga i reafirmar-se com a líders (3/0).

A Tercera (g.VI), el Sant Andreu de Natzaret deixaria enrere les dues derrotes d’obertura de la lliga imposant-se al Círcol ‘B’ a Ausiàs March (77-64). La defensa dels de Xavi Duatis funcionaria millor que en anteriors compromisos (24-14) i l’atac tindria més estabilitat (40-25).

El Natzaret s’arribaria a situar 20 punts per sobre i aguantaria l’impuls ofensiu efectual pel Círcol ‘B’ durant el tercer (59-46) i el darrer període. El Sant Andreu (1/2) ja és novè, mentre que el filial del Coto encaixa la primera desfeta (2/1). El pròxim diumenge (19:30h) els de la Plana rebran la Cultural, mentre que el Natzaret haurà de jugar dissabte (18h) a Calella.

Els filials es reivindiquen

Per acabar amb el repàs de la Tercera Catalana, destacar que l’AE Minguella ‘B’ (1/2) i l’Ademar Sarau (3/0) salvarien els interessos badalonins imposant-se al Canet (60-46) i al Lloret (64-54), respectivament.

Per contra, la resta d’equips del grup VI viurien una jornada negra. La Cultural deixaria el Boet Mataró 1 amb vida després d’anotar 31 punts durant el primer quart (31-13) i de marxar al descans amb una renda considerable (43-26). El bloc de Jaume Gabaldà deixaria d’atacar amb ordre, fent possible que el conjunt maresmenc s’emportés el partit en les dues darreres jugades (68-70). D’aquesta manera, la Cultural (2/1) sumaria la seva primera derrota a la lliga.

Pel que fa al Fincas Vázquez ABB (0/3), els de José Maria Jiménez tornarien a perdre en un final realment ajustat contra el Calella (66-73). Després d’e començar bé (21-15) i de mantenir-se dins del partit fins al tercer quart (56-51), l’encert exterior del rival decantaria el triomf. Dissabte, davant el Santa Susanna (19:30h) cal començar a sumar.

En darrer lloc, el Gramenet BC encadenaria el passat cap de setmana el tercer triomf seguit a la lliga, superant a casa la UB Llefià (69-65). Els de Raúl Martín Vaca arribarien al descans amb avantatge (33-28) i se sabrien recuperar d’un 15 a 24 rebut durant el tercer quart gràcies a una zona plantejada pels badalonins (48-52).

Ja en el parcial definitiu, la UB Llefià marxaria fins al +7 d’avantatge, però en els darrers dos minuts els homes de Miguel Blanco patirien un bloqueig. La Grama reviuria a base de triples i podria remuntar l’encontre en el tram final (69-65). El Llefià (2/1) és sisè i dissabte (17:45h) ha de rebre un dels líders: l’Ademar Sarau.