Sant Pep i Badalonès guanyen finals ajustats; la Minguella respira a casa

0
    29
    DSC_0550.JPG

19/12/2016 – Grans victòries dels dos equips de Copa fora de casa, derrotes de Círcol i Ademar i bon resultat de la Minguella.

La darrera jornada de bàsquet masculí prèvia a les vacances de Nadal ens deixaria dos resultats positius pels equips de Copa Catalunya. Al grup I, Sant Josep (10/1) i Badalonès (5/6) tirarien endavant els seus compromisos fora de casa.

El líder assaltaria la pista del Bisbal Bàsquet (70-78), guiat per la brillant feina executada per Ruiz (27 punts i 31 de valoració). El Sant Pep toparia amb un rival disposat a tot (34 a 32 l descans) i que no es deixaria vèncer malgrat encaixar un parcial de 0 a 14 en el tercer període (43-50). La pròrroga, però, seria totalment groc-i-lila, passant de l’empat a 66 al resultat final (70-78). Els cinc jugadors eliminats del Bisbal limitarien les opcions locals.

Al mateix grup I, l’AE Badalonès també sobreviuria a una autèntica guerra contra el Sant Gervasi (66-69). Els deixebles de Xavi Riera cercarien en la figura de Valle (20 de valoració) el seu principal referent, tot i que un dels forts dels dimonis seria el joc col·lectiu (14 assistències). Al descans, el Badalonès semblava tenir-ho tot sota control (27-44), però una reacció del Sant Gervasi activaria de nou les alarmes (47-55). Els vermells ho haurien de lluitar fins a la conclusió.

Únic supervivent; quartet de líders

Per altra banda, al grup I de Primera, només l’AE Minguella (5/8) seria capaç de guanyar el seu compromís a casa contra el Malgrat (63-53). Els de David Martín, ara dotzens, anul·larien l’atac visitant a partir del segon període, sentenciant el xoc amb un parcial de 20 a 9 després de passar pels vestidors.

Pel que fa al Círcol (10/3) i a Maristes (10/3), tots dos continuen empatats al capdavant de la taula, però ara acompanyats per la UE Mataró ‘B’ i el CEB Girona. El bloc de Víctor Carrasco cauria a casa contra el Palamós (62-64), limitat per les cinc baixes de jugadors del primer equip. El matx estaria marcat pels errors constants i cauria pel cantó visitant gràcies a una cistella anotada mancant un segon.

Maristes tampoc tindria massa sort a Cabrera, veient com el rival el dominava físicament des de l’inici (24-11). Ni la reacció d’orgull protagonitzada en el segon quart evitaria la derrota, ja que l’Ademar encaixaria 44 punts a partir de la represa. Els contraatacs locals eliminarien de la pista el bloc de Lluís Garcia (86-61).

Mateix líder

En un cap de setmana on el Badalonès ‘B’ (7/5) cauria a Segona al camp del Tiana (82-81), a Tercera (grup VI) hi hauria un repartiment d’alegries i males experiències. L’Ademar Sarau (11/1) culmina líder el 2016 després de vèncer la Cultural (6/6) per un ajustat 71 a 76 (71-76), mentre que el Natzaret (7/5) es posa vuitè un cop superat el Silenc (77-60). L’equip de Duatis desfaria l’empat del descans (40-40) amb un 24 a 8 de sortida en el tercer període.

El Círcol ‘B’ (8/4), per la seva part, faria caure el Vilassar de Mar (67-57), mentre que el sènior ‘B’ de la Minguella (7/5) podria castigar l’ABB (3/9) en un duel decidit a cara o creu (50-47). La iniciativa va ser pels de Casagemes, tot i que el Fincas s’arribaria a posar a un punt (47-46) i disposaria d’una opció per forçar la pròrroga.