Savané aprèn català amb un aficionat verd-i-negre

  0
  Savané rep la primera lliçó de la llengua que es parla a Badalona

  30/08/2012

  El pivot senegalès, que parla 5 idiomes, rebrà classes d'en Jaume Comas, professor als salesians de Badalona.

  El pivot del FIATC Joventut ha començat classes de llengua catalana gràcies a la col·laboració dels propis aficionats verd-i-negres.

  Tot va començar amb una broma. En el moment en què es va difondre el rumor informatiu que el jugador Sitapha Savané podria fitxar per la Penya. El pivot, conscient de la crisi que sacseja l’economia del país, i de la que el Joventut no n’és aliena, responia a l’aficionada Rocío Fernández, del club de fans d'Henk Norel: Amb aquesta crisi potser hauré de cobrar en contraprestacions. Algú per cuinar? Algun professor de català?”.

  Quan el fitxatge del jugador senegalès es va confirmar, l’intercanvi de piulades va deixar la broma enrere per ser finalment una autèntica realitat.

  Per a Savané, els primers dies de pretemporada estan sent molt durs físicament, i abans de començar deia que no seria prou bon alumne. De tota manera, per a un jugador que parla cinc idiomes, entre ells el castellà i el francès, el català no li serà gaire difícil d’aprendre.

  El seu professor es un bon aficionat de l’equip que també va ser protagonista a l'intercanvi de piulades a la xarxa. En Jaume Comas, @jaumeco al Twitter, és mestre en una escola dels Salesians Badalona. Darrerament, les xarxes socials li han permès combinar les seves dues grans aficions, la llengua i el bàsquet. En aquest cas, al costat de Sitapha, pot compartir les seves dues grans passions: el Català i la Penya.