“S’està ajudant a Mercadona amb requalificacions urbanístiques”

  0
  Ck7by4oWgAAGnTg.jpg

  07/10/2016 – Parlem amb el president de la Federació de Comerciants de Badalona, Joaquín Nocete.

  La Federació de Comerciants s'ha mostrat en contra del projecte d'instal·lar un Mercadona al Turó de l'Enric. De fet, durant els darrers dies han recollit unes 1.700 signatures, amb la participació d'uns 400 comerços, per aturar el projecte. 

   

  Per què el seu 'no' al projecte de Badalona Capaç al Turó de l'Enric?

   

  Si bé la finalitat pot tenir una vessant social, volem recordar que el projecte comporta dos supermercats Mercadona més a Badalona. Tindríem 8 supermercats i això obligaria a canviar el model comercial de la ciutat. Mercadona abasteix uns 20.000 habitants per cada supermercat i això ja faria arribar la seva oferta a tots els ciutadans de la ciutat. Crec que posar dos supermercats més pot tenir unes grans conseqüències.

   

  I si fos un altre operador diferent a Mercadona?

   

  Estem parlant d'un model, d'uns supermercats que tenen grans aparcaments i rebenten els comerç de barri. No és el mateix el model Condis o Dia, que poden ser súpers de barri que altres com Mercadona. No podem comparar aquests operadors. A més, s'està ajudant a Mercadona amb requalificacions urbanístiques.

   

  Han negociat amb Mercadona per frenar l'arribada de més supermercats?

   

  Quan Mercadona va començar a implantar-se a Badalona, vam fer una nota de premsa i es van posar en contacte amb nosaltres. Mercadona ens va dir que instal·laran 10 supermercats a la ciutat i que així li havien transmès a l'exalcalde Xavier Garcia Albiol. Nosaltres ens reunim amb Albiol i ens diu que no sap res d'aquest tema. Després ens vam reunir un altre cop amb Mercadona per negociar que només s'instal·lin quatre o cinc supermercats, i que els petits comerciants rebin compensacions per cada instal·lació. Ens van dir que no podien tocar el límit de supermercats i a partir d'aquí nosaltres vam trencar relacions.

   

  En algun moment Mercadona va oferir diners?

  Abans de trencar, vam parlar de compensacions econòmiques per als comerciants de la ciutat. Però, una vegada sortim de les negociacions, ens van dir que ja havien pactat amb l'Ajuntament. Després vam descobrir el contracte amb el Consistori, a través del qual el supermercat ofereix 25.000 euros durant dos anys. Aquests diners creiem que van anar a pagar algunes llums de Nadal, tot i que el contracte era confidencial.