S’inaugura el primer club badaloní de Dragon Boat

  0
  Foto 24-9-16 18 34 48.jpg

  26/09/2016 – S’estrena en el Port de Badalona amb dues embarcacions pròpies amb les quals podran competir en les properes competicions nacionals.

  Centenars de persones -especialment d’origen xinès arrelades a la nostra ciutat- van celebrar el passat dissabte, 24 de setembre, festivitat de la Mercè -una data important en el calendari xinès, ja que és concebuda com la festa centra de la tardor-, el primer festival de Dragon Boat al Port de Badalona, per inaugurar les dues canoes del primer club badaloní d’aquest esport mil·lenari.

   

  Durant la jornada festiva, petits i grans van poder gaudir d’activitats gratuïtes com practicar aquest esport de la mà de Dragon Boat Emotions, inflables, jocs, maquillatge, una classe de zumba, entre altres. També, es va poder gaudir d’un tast de la cultura xinesa, com les danses del drac i del lleó, i una cursa occidental i oriental, on van quedar empatats.

   

  L’acte va comptar amb representacions institucionals, com així del Consol General de Xina a Barcelona, Tang Heng, que va destacar que “el dragon boat és una filosofia xinesa per transmetre la convivència i la pràctica de l’esport entre tots a arreu del món”. Per la seva part, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, va remarcar que “avui en dia, Badalona no es pot entendre sense l’exemple de treball, emprenedoria i talent comercial de les persones d’origen xinès que s’hi han instal·lat en una ciutat acollidora i orgullosa de què tantes persones vingudes d’arreu n’hagin fet casa seva”.

   

  El Dragon Boat és una pràctica tradicional a Xina amb més de 2.000 anys d’història que, amb el pas dels temps moderns, s’ha convertit en un esport internacional. A Catalunya ja té molts seguidors com en el Llac de Banyoles i al Canal Olímpic i, a més, és reconeguda per la Federació Catalana de Piragüisme. Aquest esport es realitza en una embarcació de rem -caracteritzada per la forma d’un drac- amb dotze vogadors, un timoner i un acompanyant que marca el ritme amb un timbal.