Sis centres de Badalona són premiats amb el distintiu d’Escola Verda

  0
  ESCOLA VERDA BADALONES.jpg

  07/12/2015 – Amb les noves incorporacions, la xarxa d'escoles verdes de Badalona ja compta amb 14 centres.

  Sis escoles de Badalona han obtingut el passat cap de setmana el distintiu d’Escoles Verdes. Es tracta del Col·legi Badalonès, l’Escola Jungfrau, l’Escola Lola Anglada, l’Escola Pau Picasso, l’Escola Salvador Espriu i la Secció d'Institut de Badalona han estat condecorades per primer cop amb aquest guardó pel seu compromís i bona gestió ambiental, mentre que la Llar d’Infants Picarol i l’Escola Josep Carner l’han renovat.

   

  L’acte de lliurament dels distintius va tenir lloc el passat dissabte en el marc de la XIII Trobada i Premi Escoles Verdes 2015. En aquest acte, van rebre el distintiu d’Escola Verda un total de 70 centres educatius d’arreu de Catalunya, entre els quals hi havia els sis centres badalonins.

   

  Amb la incorporació a la Xarxa d'Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat, la localitat ja compta amb 14 centres educatius que treballen per incorporar els principis i els valors de la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida escolar.

   

  El director d’una de les escoles premiades, Manel Dunjó, del Badalonès, explica que es tracta del reconeixement a una trajectòria i feina de molts anys. “L’educació és cabdal en la sostenibilitat del planeta. Hem d’inculcar valors en clau ambiental”, considera Dunjó.

   

  El programa d’Escoles verdes, iniciat el 1998, està auspiciat per la Generalitat de Catalunya i coordinat a Badalona pel Departament d’Educació Ambiental de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona i el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona de la Generalitat de Catalunya.

   

  Les Escoles Verdes són centres educatius que han pres el compromís d’incorporar en el seu currículum educatiu i en la gestió del centre la vessant de la sostenibilitat. Aquest compromís es porta a terme amb el desenvolupament de diversos projectes ambientals en els quals s’implica tota la comunitat educativa.