Téllez demana al Poder Judicial de l’Estat “que deixi d’obstruir la Democràcia”

  0
  IMG_1732.JPG

  09/11/2017 – El regidor ha acudit aquest dijous a declarar a la Ciutat de la Justícia per presumpta desobediència.

  El regidor Jose Téllez ha acudit aquest dijous a declarar a la Ciutat de la Justícia citat per la Fiscalia, investigat per un presumpte delicte de desobediència i/o obstrucció de la justícia. Ho ha fet acompanyat de companys de govern, amb l'alcaldessa Dolors Sabater al capdavant, a més del diputat de la CUP Albert Botran, el president local d'Òmnium, Jordi Ballesteros, i ciutadans i ciutadanes a títol particular.

   

  Tal i com havia avançat, el representant de Guanyem Badalona s'ha acollit al seu dret a no declarar. Tot ha transcorregut més o menys com preveien, segons ha afirmat; l'únic “estrany”, diuen, és que els fets, que van ocórrer a Badalona, i la documentació que se'n deriva estiguin a la Ciutat de la Justícia, “tancada a la Fiscalia”, i no a uns jutjats de Badalona. “Ens fa tenir un mal presagi de que sigui un tema polititzat i vulguin anar més enllà”.

   

  La policia judicial, que ja va fer testificar els agents de Guàrdia Urbana que van estar presents el dia dels fets, 25 de setembre, dóna per tancada la investigació amb la declaració d'aquest dijous i deriva a una autoritat judicial el cas, explica Téllez. “Hem d'esperar que l'autoritat pertinent decideixi què fer. El normal seria arxivar-lo, perquè l'únic que vaig fer va ser garantir els drets fonamentals de repartir propaganda política, però crec que ens trobem davant d'una causa general contra els drets civils”.

   

  Téllez i la seva advocada consideren que, si la causa arriba a mans d'una instància superior, com l'audiència provincial o Madrid, i es prenen mesures contra ell, “qui estaria condemnat seria la independència judicial”. A l'entrada als jutjats, que s'ha produït amb una mica més de mitja hora de retard, el regidor ha recordat que, el vespre dels fets, ell va intentar “garantir que la gent pogués fet la seva propaganda política”. “La meva imputació no és un delicte aïllat. Demano al Poder Judicial, en mans de l'Estat, que deixi d'obstruir la Democràcia”.