Tercera derrota consecutiva

0
    273

20/01/2013 – Un València Mestalla molt superior ha superat aquest matí al Badalona per un clar 0-2. Els escapulats només van poder plantar cara en el tram final de la primera part

Un València Mestalla inesperadament madur, que ha crescut durant la temporada sabent rebre els cops per enfortir-se després, ha guanyat aquest matí al Badalona per 0-2. Amb aquest, són ja tres partits consecutius en què el conjunt que entrena Albert Càmara acaba perdent. El duel d'avui era essencial a priori per trencar aquesta ratxa negativa. Però a posteriori, ha estat un dia negre que no fa més que allargar el desencís i fer augmentar la preocupació. Malgrat tot, la situació encara no es límit, gràcies a les ensopegades de molts dels equips que estan per sota del Badalona, qui encara té un marge de cinc punts sobre la zona de promoció de descens. En qualsevol cas, el sis partits sense conèixer la victòria i els tres duels seguits perdent evidencien que el conjunt badaloní travessa, clarament, un dels moments més delicats de la present campanya.

Avui, de nou, dos dels pilars defensius de l'equip no han pogut ser de la partida. Pelegrí i Bermudo segueixen tocats i Marcelo i Sergi Pérez els han suplit. Els visitants han sortit notòriament més endollats que el Badalona, pretenent dominar el partit i evidenciant que el seu moment de forma i confiança era força superior al del Badalona. Combinant amb precisió i arribant amb perill, el València ha obligat al Badalona a tirar-se enrere, per tal de mirar de parar el gran inici valencianista. Una errada de Marcelo ha causat el primer gol del partit. Mario ha recollit el regal del central badaloní i, amb un gran sentit de l'oportunitat, ha sabut veure la posició avançada de Marcos per, des de molt lluny, posar al seu equip per davant. El gol era la conseqüència lògica del millor joc rival.

Però el Badalona ha sabut esperonar-se i despertar, tirant d'orgull i jugant amb més convenciment i profunditat. D'aquesta manera, l'equip de Càmara ha controlat el quart d'hora final de la primera meitat, arraconant al rival i aconseguint crear perill amb molta constància i facilitat. Però el desencert ha sentenciat la possibilitat de marxar al descans amb empat.

La segona part ha començat amb una ocasió de Xavi Muñoz i un domini repartit de la pilota. El Badalona no era tan brillant com al final de la primera part, però el València tampoc era el dels primers minuts. Poc a poc, el pes del marcador ha començat a provocar en el Badalona una certa ansietat, efecte contrari que el que tenia sobre un València que tranquil·lament veia els minuts passar, buscant la sentència en alguna de les bones jugades que els migcampistes valencianistes trenaven amb assiduïtat. Portu, al 77', ha estat qui ha fet claudicar definitivament als escapulats, aprofitant una centrada de Gayá. Amb 0-2, el Badalona ha intentat una tímida reacció acompanyada fins i tot d'un gol anul·lat. Però el marcador no s'ha mogut.

Amb 26 punts, el Badalona baixa fins a la quinzena posició però manté la mateix distància -cinc punts- sobre el Constància, que és qui ocupa la zona de promoció de descens. Sobre el primer dels equips que baixaria, el Badalona té una renda de sis punts. El següent partit contra l'Oriola s'albira clau pel despertar del conjunt betulià.

FITXA TÈCNICA

CF Badalona: Marcos; Ferrón, Pablo Gallardo, Marcelo, Sergi Pérez; Xavi Muñoz, Joaquin (Canario 63'), Robert, Juanma (Sergio Cortés 51'); Gabri, Manolo Bueno (Joan Grasa 78')

València Mestalla: Felipe; Dalmau, Leuko, Tano, Quintanilla, Mario, Armiche, Portu (Lucas 87'), Cortell (Choco 90'), Gayá, Molina (Ximo 70')

Àrbitre: Jonathan Cruz. Grogues: Gabri, Joaquin (Badalona); Leuko, Quintanilla, Portu, Gayá (València)

Gols: 0-1, Mario (minut 19); 0-2, Portu (minut 76)