Treballadors dels CAP alerten de retallades de personal dels ambulatoris badalonins

  0
  ambulatoris.JPG

  30/05/2013 – Denuncien que des de finals d'any, CAPs com el de Llefià, La Salut, Sant Roc o Bufalà han perdut, almenys, 24 treballadors.

  Molts treballadors de diferents centres d’assistència primària de la ciutat porten setmanes avisant que les seves plantilles estan sent retallades, i dimarts van demanar la paraula al Ple per exposar-ho davant de tots els grups polítics.

   

  Expliquen que és un procés que va començar ja fa almenys dos anys, però que s’ha accentuat des de finals de 2012. Asseguren que la direcció sanitària encarregada de la regió metropolitana nord no cobreix la baixa de cap company -maternitats, jubilacions, trasllats- ni ocupa les places vacants reservades per a les oposicions. En paraules dels treballadors de l’atenció primària badalonina, aquesta dinàmica ha retallat, des de principis d’any, un mínim de 24 persones entre metges, especialistes, pediatres, enfermers, auxiliars i administratius dels ambulatoris de Gorg, Sant Roc, La Salut, Llefià i Bufalà.

   

  A més, temen que l’augment de jornada que se’ls hi ha d’aplicar properament suposi una reducció encara més acusada de les plantilles. Així mateix, esperen amb incertesa l’apertura del CAP del Gran Sol; sospiten que el personal que donarà servei al nou centre serà traslladat des dels ambulatoris de Llefià i La Salut, minvant així molt més el servei, diuen, i infrautilitzant tres edificis amb el cost que això suposa.

   

  Desenes de treballadors i ciutadans es manifesten, cada divendres a migdia, a les portes dels seus respectius CAPs, com ara el de Llefià o el de Sant Roc.