Treballadors i usuaris de Can Ruti formen una cadena humana al voltant de l’hospital

  0
  canruti.JPG

  13/12/2012 – L'acte, convocat per la junta de personal, s'adheria a la jornada de protesta de diversos hospitals catalans contra les retallades en Sanitat; també a l'Hospital Municipal va haver-hi un acte reivindicatiu, tot i que de menor afluència i contra la supressió de la paga de Nadal.

  La jornada de dimecres va estar marcada per protestes contra les retallades en el sector sanitari públic a diferents hospitals importants arreu de Catalunya. El Germans Trias i Pujol no es va quedar al marge i centenars de persones, entre treballadors i usuaris, van formar una cadena humana al voltant de l’edifici simbolitzant una gran abraçada al centre.

   

  L’acte, impulsat per la junta de personal de Can Ruti, va servir per mostrar el rebuig cap a la reducció de pressupost que la Sanitat ha patit fins ara i cap a la que, diuen, hi haurà aquest 2013. Els sindicats parlen d’una possible retallada del 15% a Catalunya, el que suposaria, asseguren, “tancar mig hospital” de Can Ruti, i fer pràcticament incalculable el perllongament de les llistes d’espera. Molt membres del comitè d’empresa comentaven després de la protesta de dimecres que es manifestaven més com a usuaris que com a treballadors i metges, perquè els hi preocupa més la qualitat de l’atenció sanitària que l’empitjorament de les seves condicions laborals.

   

  També a l’Hospital Municipal es va viure un acte de manifestació, tot i que més reduït i de diferent caire. Unes desenes de treballadors van sortir al carrer aprofitant la celebració del consell d’administració del centre per protestar contra la supressió de la paga de Nadal i exigint un diàleg per trobar alguna manera de compensar la pèrdua de poder adquisitiu.

   

  Va ser una convocatòria espontània del comitè d’empresa de Badalona Serveis Assistencials, que afirma que els professionals de la corporació sanitària no haurien de deixar de percebre aquest sou extra perquè pertanyen a una empresa privada i mai han estat tractats com funcionaris. Des de Badalona Serveis Assistencials, en canvi, expliquen que són una societat 100% propietat de l’Ajuntament, i que el Reial Decret estipula que les empreses municipals també s’han de sotmetre a l’eliminació de la paga nadalenca.