Tres de les barques de la platja dels Pescadors, en procés de recuperació

  0
  barques.jpg

  01/09/2016 – Les feines de rehabilitació duraran un mes i tenen un cost de 6.000 euros per barca.

  Badalona està fent un pas més per recuperar un element del patrimoni històric local mariner, com ja va avançar el Diari de Badalona en un reportatge abans d'estiu. Fa uns dies, finalment, van començar els treballs de restauració de les tres barques de pesca de propietat municipal que es trobaven ubicades a la platja dels Pescadors, just davant de la Rambla. L'estat de la quarta que pertanyia a l'Ajuntament ha fet haver de descartar la seva recuperació.

   

  Aquests treballs de restauració s’estan portant a terme en un espai que Marina Badalona té al Port de la ciutat i que ha cedit gratuïtament. Les feines de recuperar les naus duraran un mes aproximadament i tenen un cost de 6.000 euros per barca, diners que van a càrrec de l’Ajuntament. Un cop restaurades, les barques tornaran a ser dipositades a la platja dels Pescadors.

   

  Les barques, que presentaven un aspecte força degradat a causa de les inclemències meteorològiques, l’efecte corrosiu de l’aire marí i, sobretot, els actes incívics, van ser retirades el passat 8 d’agost. Les feines de restauració han començat amb la retirada de les estructures exteriors de ferro, així com de tots els claus i cargols. En aquests moments s’està polint tota la superfície de fusta per eliminar-ne totes les impureses. Posteriorment s’hi estendrà una capa de fibra de vidre i, finalment, es pintaran amb el foli i matrícula originals.

   

  Remodelació i millora de la platja dels Pescadors

   

  El Ple de l’Ajuntament de Badalona del passat 26 d’abril va donar compte de la Resolució de l’Alcaldia per la qual es creava la Comissió de treball per a la remodelació i millora de la platja dels Pescadors. L’objectiu d’aquesta Comissió ha de ser redactar un projecte de remodelació i millora d’aquesta zona del litoral badaloní.

   

  La idea és definir una proposta de museïtzació de la zona ocupada fins avui per les barques, tot incorporant en aquesta proposta aquells elements que recordin la relació de la ciutat amb el mar.