Tres punts per escalar a la zona mitja del grup

0
    27
    998.JPG

07/04/2013 – Badalona i Reus es jugaven aquesta tarda abocar al rival al patiment i assegurar-se algunes setmanes de tranquil·litat per a si en cas de victòria. El Badalona ha estat el vencedor, per 2-1

Sense ser estrictament el duel d'avui un partit a vida o mort, el partit que enfrontava a Reus i Badalona al Camp del Centenari sí que s'antullava important per delinear una possible prospecció de les trajectòries futures d'ambdós equips. Si algun dels dos sortia vencedor, sense poder donar-se per salvat, podria prendre's les properes jornades amb la tranquil·litat de saber que la zona de descens estaria una mica més lluny que la setmana anterior. El perdedor en canvi -en cas d'haver-hi- sortiria malmès i amb dubtes.

I sí que hi ha hagut vencedor i vençut. El Badalona ha acabat superant al Reus per 2-1. Amb patiment i incertesa, però amb molta alegria final. Alegria perquè el triomf ha situat als d'Albert Càmara en una molt còmoda onzena posició, amb vuit punts de renda sobre la zona de descens directe i set sobre la plaça de promoció de descens. El Reus es manté amb els mateixos 41 punts que tenia, en catorzena posició.

El partit ha començat de manera immillorable. Joaquin servia en el minut tres un córner i Marcelo el rematava per posar per davant al Badalona. El jove central cedit pel Madrid segueix reivindicant així un lloc entre els titulars. A més de ser contundent i segur en defensa, ara també aporta gols decisius. Tan primerenca diana podria haver tingut com a negativa conseqüència que els escapulats decidissin a especular i, en lloc de buscar algun gol més, s'arronsessin creient que era el Reus qui havia d'atacar. Però el partit s'ha mantingut obert, amb dos equips que no tenien problema en buscar possessions llargues.

Novament l'estratègia i la pilota parada han donat la cara al Badalona. Al 34', Joaquin canviava les tornes i era qui rematava el llançament de córner servit per Javi Moreno per posar el 2-0. Era el gol de l'aparent tranquil·litat, el que permetia poder jugar amb la coneixença que un error ja no era fatal. El gol també ha fet mal al Reus, que capcot ha vist com Yagüe ha estat prop de convertir el tercer.

La segona meitat ha estat dels reusencs, decidits a lluitar per intentar l'empat. Recolzant el seu joc en el seu perillós ariet, Sergio León, el Reus ha començat a disposar de bones accions de gol. Ha estat ell qui al 62' ha posat el 2-1, gràcies a un fantàstic xut llunyà. Els visitants s'han vist capaços de la igualada, i per ben poc no ho han aconseguit. Marcos ha salvat al Badalona en un parell de jugades. Més tard, Xavi Muñoz veia la segona groga i obligava al seu equip a lluitar els minuts finals del partit amb deu homes. Una lluita que, al final, ha tingut el premi dels tres punts.

FITXA TÈCNICA

CF Badalona: Marcos; Sobregrau, Gallardo, Marcelo, Bermudo; Xavi Muñoz, Javi Moreno (Borja Abenia 75'), Joaquin; Robert, Abraham, Yagüe (Cortés 69')

CF Reus: Ángel; Vives (Riki 70'), Nando, Socías, Robert, Durán (Pedro 46'), Beñat, Marqués, Traver (Prades 65'), Álex, Sergio León

Àrbitre: Navarro Fuentes (col·legi murcià). Grogues: Javi Moreno (Badalona); Traver, Edu Vives (Reus). Doble groga: Xavi Muñoz (Badalona)

Gols: 1-0, Marcelo (minut 3); 2-0, Joaquin (minut 34); 2-1, Sergio León (minut 62)