TUSGSAL demana l’anul·lació del concurs del Nitbus per un “defecte de forma” en la convocatòria

  0
  IMG_2157.JPG

  11/06/2015 – Unes 300 persones de la plantilla de la societat badalonina es van desplaçar fins a la Zona Franca en sis autobusos des de les cotxeres de TUSGSAL per manifestar-se a les portes de l’òrgan supramunicipal.

  Després de setmanes de silenci durant l'època electoral, els treballadors de TUSGSAL han tornat a sortir al carrer per continuar la lluita per l'adjudicació del Nitbus. El comitè d'empresa, acompanyat pel secretari general català d'UGT, Josep Maria Àlvarez, va presentar ahir un recurs a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per demanar l’anul·lació del concurs degut a un “defecte de forma” en la convocatòria de la licitació. Unes 300 persones de la plantilla de la societat badalonina es van desplaçar fins a la Zona Franca en sis autobusos des de les cotxeres de TUSGSAL per manifestar-se a les portes de l’òrgan supramunicipal.

   

  Els representants laborals expliquen que el plec de condicions del concurs va ser publicat, el seu dia, al Butlletí Oficial de la Província, però no al Butlletí de la Unió Europea, un requisit que, asseguren, exigeix la normativa europea vigent. Afirmen que no és el primer cas, que ha ocorregut a diferents localitats catalanes i espanyoles, el més proper i recent a Terrassa, i que en tots s'ha suspès l’adjudicació i s'ha reiniciat el procés. Als documents entregats, el comitè va incloure dos informes: l’estudi de la Universitat de Saragossa en el qual es va basar l’Ajuntament de Terrassa per repetir el seu concurs de transport públic, d’una banda, i un informe encarregat per TUSGSAL a un gabinet legal que conclou que el concurs és “nul de ple dret”. A més dels arguments, el comitè té coneixement d’una empresa del sector dels transport que ha presentat una querella contra la licitació, precisament perquè no va ser publicada al Butlletí de la UE i considera que això ha perjudicat les seves possibilitats de estar informada de les condicions del concurs i, en conseqüència, de poder presentar-se.

   

  “Si van córrer tant per apartar TUSGSAL del concurs per unes suposades deficiències tècniques no reparables, esperem que no triguin en anul·lar el procés per haver incorregut en les mateixes mancances tècniques que ells van argumentar”, apunten els representants del comitè. Recorden, a més, que les condicions dels més de 150 treballadors del Nitbus es veurien “perjudicades” si el servei passés a mans d’una multinacional com Alsa, i que la lluita, més que empresarial, és socio-laboral. El líder sindical Josep Maria Àlvarez va instar a l’Autoritat Metropolitana del Transport a que anul·li l’actual procés i torni a convocar el concurs. “No hi ha cap argument per mantenir el concurs. Hi haurà un nou plenari a l’AMB i crec que els nous electes hauran de revisar els criteris; aquesta serà una de les primeres proves que tindran sobre la taula. L’economia social de TUSGSAL té un clar valor afegit per la societat i els treballadors per sobre del servei que pugui oferir una multinacional”.

   

  Amb aquesta nova via, TUSGSAL obre una altre front de ‘batalla’ que se suma al Contenciós-Administratiu que va presentar fa uns mesos i que va paralitzar l’adjudicació del concurs, en stand by a dia d’avui, ja que l’AMB, que, després de les eleccions s’ha de constituir amb els nous càrrecs electes, va preferir aturar el procés fins que el TSJC es pronunciï sobre la demanda de mesures cautelars per part de l’empresa badalonina.