Tusgsal instal·la una parada doble a la porta de l’Hospital Municipal

  0
  tusgsal parades.JPG

  22/09/2014 – L’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), l’Ajuntament de Badalona i TUSGSAL porten a terme, aquest 23 de setembre, diferents actuacions que milloraran el servei de transport públic en l’entorn de la Via Augusta i Pompeu Fabra.

  Emmarcades dins de les activitats de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2014, l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona), l’Ajuntament de Badalona i TUSGSAL portaran a terme, el 23 de setembre, diferents actuacions que milloraran el servei de transport públic en l’entorn de la Via Augusta i Pompeu Fabra.

   

  Implantació de Parades Dobles

  Una de les actuacions previstes serà la posada en marxa del sistema de “Parada doble”, una nova manera d’organitzar l’espai i el funcionament de les parades amb gran concurrència de línies. Aquesta nova utilització de l’espai permet la utilització simultània de la parada per dos autobusos que podran recollir i deixar els seus passatgers al mateix temps. D’aquesta manera es guanya en agilitat, ordre i rapidesa a l’hora de pujar i baixar de l’autobús i es facilita el transbordament entre línies.

   

  Les parades dobles s’identifiquen mitjançant dos pals de parada i uns senyals pintats a terra. Els pals, retolats amb la informació “Punt de Parada 1” i “Punt de Parada 2” senyalen el lloc a on quedarà situada la porta davantera dels autobusos quan aquests s’aturin. El funcionament de les parades dobles és molt senzill: si a la parada no hi cap autobús, el primer que arribi s’aturarà al "Punt de Parada 1" ocupant la part davantera de l’espai de la calçada, deixant darrera seu espai pel següent autobús. Si mentrestant arriba un altre autobús, aquest se situarà en el “Punt de Parada 2”. Els usuaris han de dirigir-se al punt de parada corresponent en funció del punt on es situï l’autobús que volen agafar.  Durant els primers dies de funcionament, TUSGSAL situarà a la parada un servei d’informadors per ajudar els passatgers.

   

  Badalona ciutat pionera.

  Badalona serà (després de Barcelona) la primera ciutat de l'àrea metropolitana en implantar aquesta tipologia de parades dobles. Les dues primeres implantacions es faran a l'eix de la Via Augusta: a la parada de la Pl. de l'Assemblea de Catalunya, al costat del Museu Municipal (on ara també hi pararan la B30 i B31) i a la nova parada que es crea davant l'Hospital Municipal.

   

  Nova parada al costat de l'Hospital Municipal

  Per tal de millorar els enllaços amb el metro de Pompeu Fabra (L2) i la cobertura de l'Hospital Municipal, s'instal·larà una nova parada a la Via Augusta, entre el carrer Santa Eulàlia i l'avinguda Martí Pujol. En ella s'aturaran les línies B3, B4, B8, B17, B25, B27, B29, B30, B31, B44, N2 i N9 per duplicar la capacitat operativa i agilitzar la pujada i baixada del passatge. La nova parada entrarà en funcionament com a parada doble i substitueix la que fins ara es trobava a la Via Augusta – Carrer del Temple.

   

  Canvis en la semaforització

  Per facilitar la sortida dels autobusos i el gir a l'esquerra cap a l'avinguda Martí Pujol des de la nova parada de Via Augusta-Hospital Municipal, l'Ajuntament de Badalona actuarà sobre els semàfors de la cruïlla creant una fase avançada.

  En el mateix entorn de Pompeu Fabra, l'Ajuntament també donarà prioritat semafòrica als autobusos que utilitzen la parada del carrer de la Creu, a pocs metres de la cruïlla amb Martí Pujol.