Un altre curs sense les escoles noves?

  0
  bufala2.jpg

  28/06/2013 – Les AMPA de les escoles Lola Anglada i Les Ciències (Bufalà 2) expliquen que Ensenyament ja els hi ha confirmat el que portaven setmanes sospitant: els nous edificis no estaran enllestits el setembre.

  Les famílies i els mestres de l'escola Les Ciències (Bufalà II) i del Lola Anglada esperaven que es pogués començar el curs 2013-2014 als edificis nous que s'estan construint per a cada centre. Aquesta va ser la promesa que el Departament d'Ensenyament va mantenir durant mesos, però ara ja han admès oficialment, diuen ambdues comunitats educatives, que no serà possible. Representants de les AMPA de totes dues escoles estan pendents de reunir-se amb els responsables de Serveis Territorials, però ja sense esperances de poder obrir les portes dels edificis nous el 12 de setembre.

   

   

  Les Ciències: falta d'espai als barracons

   

  A l'escola Les Ciències (Bufalà II) hi ha 173 nens que estudien en barracons des de fa cinc cursos. No tenen gimnàs, ni aula de música ni d'informàtica. I el que és més preocupant: no tenen espai físic per encabir els nous alumnes de P-3 que estan matriculats per l'any que ve. L'edifici permanent que ha d'acollir l'escola que es va començar a construir l’abril del passat 2012, però encara li falta molt per estar a punt.

   

  El Departament d'Ensenyament ha anat posposant la data de finalització. Fins fa poc, la idea era que el curs vinent comencés al nou edifici. La comunitat del centre ho veia complicat per l’estat de les obres però han confiat que es complís el termini fins el darrer moment. Ara, però, expliquen que fa uns dies els van anunciar que encara hauran d'esperar una mica més i les portes del nou edifici no obriran el setembre. L'empresa constructora està en concurs de creditors, i això encara complica més les coses. De totes maneres, tan des de la Generalitat com de l'Ajuntament els asseguren que aquestes obres són prioritàries i que es buscaran solucions perquè al desembre estigui acabat almenys l'aulari. La resta d'espais es faran després.

   

  El setembre, doncs, Les Ciències haurà de continuar als mòduls. L'aula que els hi falta els la deixarà l'escola Bufalà, que també continuarà cedint instal·lacions per fer psicomotricitat i educació física.

   

  Lola Anglada: un edifici molt malmès

   

  A la Lola Anglada la situació és similar, encara que les classes de primària no es fan en barracons sinó a l'edifici històric, de 1930, que necessita reformes urgents. En aquest cas, l'opció va ser construir un escola nova al parc de Ca l'Arnús, al costat de l'edifici d'educació infantil, en funcionament des del 2010 i que també necessita unes millores.

   

  Malgrat que les obres de l'edifici de primària han avançat, sembla que tampoc estaran acabades el setembre com estava previst. Segons l’AMPA, la consellera Rigau va assegurar el maig passat que l'escola es podria estrenar en part a l'octubre, i que al desembre ja estarà en ple funcionament. Concretament, a finals de setembre estaran enllestides la planta baixa i el primer pis, i a finals d'any, el segon pis –on tot són aules. Les obres d'adequació que s'han de fer a l'edifici d'infantil també entrarien en aquesta última fase.

   

  Aquestes dates preocupen molt a pares i mares, que no estan disposats a començar el curs amb els alumnes de primària repartits entre els dos edificis. I tampoc no els sembla raonable que els alumnes d'educació infantil hagin de fer classe mentre fan obres a les seves aules. I definitivament, no pensen acceptar que els nens i nenes de l'escola passin un altre curs a l'edifici vell, perquè no està en condicions. Per això han demanat als responsables d'ensenyament que facin el que calgui perquè aquest estiu es treballi simultàniament en les dues fases, i que prioritzin l'habilitació de totes les aules i les millores a infantil. La resta d'espais poden esperar. La presidenta de l'AMPA, Núria Aparicio, afirma que estan disposats a que el començament de curs s'endarrereixi un parell de setmanes. Si ni així no estan a punt les aules, Aparicio preveu una tardor "moguda" al Lola Anglada, però encara no es plantegen què hauran de fer.

   

  Tan l'escola Les Ciències com el Lola Anglada estan pendents de noves reunions amb els responsables de Serveis Territorials, i pensen seguir de prop les obres.