Un restaurant de Badalona es consolida entre els millors locals en relació qualitat-preu de la Guia Michelin

  0
  IMG_9618.jpg

  06/11/2017 – L'Olmos Gourmet aconsegueix un any més la menció Bib Gourmand, la categoria per a restaurants que ofereixen qualitat per sota dels 35 euros.

  La Guia Michelin és internacionalment reconeguda per acostumar a seleccionar alta cuina de preus que no resulten atractius per a totes les butxaques. O aquesta és la creença estesa, almenys. Perquè dins dels seus rànquings, la publicació inclou una categoria, sota el nom de Bib Gourmand, on selecciona restaurants de qualitat per sota dels 35 euros, i on Badalona té un espai ja consolidat des de fa anys.
   
   

  La guia va presentar fa uns dies desenes de locals catalans on es poden menjar plats exquisits a preus raonables. Un d'ells està situat a Badalona, concretament a la zona empresarial Granland, a Badalona Sud. Entre negocis, empreses i naus industrials es troba l'Olmos Gourmet, un restaurant que ofereix menús degustació a uns 25 euros, i una carta que pot oscil·lar entre els 25 i els 40, segons la pròpia guia.

   

  Es tracta d'un espai conduït des d'una visió familiar que a la planta inferior disposa de cafeteria i bar de menú diari, i que a la primera planta acull l'espai gastronòmic distingit pel títol Bib Gourmand de la Guia Michelin. Opcions per a totes les butxaques al bell mig d'un polígon industrial, una ubicació que no és casual i que té arrels familiars.

   

  La professió de la nostra família, des dels nostres avis, és la hostaleria. I, a més, sempre localitzada a polígons industrials, amb menús a preus populars. En aquest cas, ens trobem a un dels parcs empresarials més moderns de la zona, actualment. I continuem en la nostra dinàmica”, relata l'Estefania Merino, una de les màximes responsables del negoci.

   

  Formada en protocol i amb titulació avançada en cuina per l'escola Hoffmann de Barcelona, l'Estefania Merino apunta que la projecció mediàtica de la menció Bib Gourmand ha influit positivament en la quantitat de clients que rep l'Olmos Gourmet. “Cada cop hi ha més gent que busca la qualitat en relació al preu, quelcom que reivindica i que posa en valor la Guia Michelin amb aques títol que aconseguim portar un any més a Badalona”.

   

  El primer Olmos va obrir portes el 1960, de la mà dels avis de les actuals conductores del restaurant badaloní, que ja ha complert més d'una dècada oferint la millor cuina a la ciutat. Ha passat molt de temps des dels inicis familiars, però Olmos Gourmet manté l'essència dels plats de sempre amb tocs d'innovació gràcies a l'àmplia formació en cuina de les germanes Paula Merino i Estefania Merino. “Els estudis ens han permès anar més enllà, donar-li la volta a plats tradicionals i aplicar tècniques que hem après dels millors xefs del país”, il·lustra la Paula.

   

  Consolidats dins de la reconegudíssima Guia Michelin i també a la ciutat de Badalona, l'Estefania subratlla que cal seguir en la mateixa dinàmica que els ha portat fins aquí. Tot i que es defineixen com a “ànimes inquietas” i no descarten continuar evolucionant i, pot ser, obrir altres espais gastronòmics, reivindica que ara cal gaudir de tot plegat. “Des dels primer menús al bar del meu avi fins ara hem treballat molt per a aconseguir aquesta condecoració, així que la volem gaudir”.