Un robot inspecciona el clavegueram de Badalona

  0
  Robot inspecciona el clavegueram de Badalona 1.JPG

  30/03/2013 – Aquests dies s'està duent a terme una campanya de revisió de la xarxa de clavegueres en la qual participa un robot equipat per detectar les deficiències estructurals i qualsevol problema o incidència.

  L’Ajuntament de Badalona està duent a terme aquest dies una campanya d’inspecció del clavegueram amb l’ajuda d’un robot que permet veure l’estat de la xarxa i evitar que puguin ocórrer incidències. El robot disposa d’un cable i un tractor totalment dirigibles i porta un equip de filmació amb visió de 360 graus. La càmera està dotada també amb un calibrador làser de diàmetre i un inclinòmetre, que permeten captar imatges reals de les clavegueres.

   

  La campanya s’ha iniciat arran del problema sorgit a principis d’any en el carrer de Pau Piferrer quan es va produir un forat a la via pública a causa de l’estat de deteriorament de la claveguera. La xarxa no s’havia substituït quan es van fer les obres d’urbanització l’any 2003.

   

  Amb la utilització del robot es poden detectar possibles defectes a l’estructura de la xarxa de clavegueram i prioritzar actuacions, per minimitzar futures incidències. Els carrers on es duen a terme les inspeccions són els de Sant Gonçal, Maragall, Enric Borràs, Pau Piferrer, General Weyler, Aneto i Temple, i l’avinguda d’en Morralla. En un futur proper el servei s’ampliarà a altres zones de la ciutat.