Una altra campanya electoral

  0
  montigala.JPG

  23/11/2012 – El projecte de la nova Escola Montigalà va quedar paralitzat el 2011 degut a les retallades; ara, pares i mares aprofiten les eleccions per fer la seva pròpia campanya i recordar als candidats que uns 125 nens continuen estudiant en barracons tres anys després.

  L’Escola Montigalà també està en campanya. Però el seu públic objectiu no és tota la població major de 18 anys amb dret a vot, sinó polítics i candidats al Parlament, i no volen suport per desenvolupar el seu programa electoral, sinó una escola que compleixi tots els requisits i on es pugui impartir dignament l’educació als infants.

   

  Com altres centres a Badalona i Catalunya, l’Escola Montigalà va veure truncat el seu desenvolupament amb les retallades que CiU va aplicar als pressupostos de la Generalitat a principis de 2011. Pares i mares del barri van matricular els seus fills el curs 2009-2010 en vistes a la construcció d’un col·legi, per valor de 4 milions d’euros, que estaria finalitzat en un any. L’obra es va arribar a licitar però, amb el canvi de govern, el projecte va quedar paralitzat i fora dels comptes autonòmics. Des de 2009, uns pocs mòduls prefabricats han conformat la totalitat de les instal·lacions d’un centre educatiu que ha anat creixent en nombre d’alumnes any rere any i que ja acull uns 125 nens i nenes de entre 3 i 8 anys.

   

  AMPA i membres del centre entenien que la situació no se solucionaria en poc temps i, des de la paralització de les obres, han exigit una sèrie d’adequacions per pal·liar la manca de biblioteca, gimnàs o pista esportiva, i complir així les condicions bàsiques de qualsevol escola. Les constants demandes a tots els nivells administratius a l’abast del col·lectiu, però, no van rebre cap resposta fins el setembre, quan l’Ajuntament inicià les obres d’una pista de mini bàsquet tot i no ser obligació municipal. Segons el regidor d’Educació, Juan Fernández, els treballs del nou espai esportiu, el cost del qual ha estat 20.000 euros, estaran enllestits en un parell de setmanes; serà llavors quan els alumnes podran fer en condicions òptimes l’educació física i la psicomotricitat, activitats que han estat duent a terme als interiors dels barracons durant tres cursos.

   

  Amb l’avançament dels comicis al Parlament, doncs, l’Escola Montigalà ha vist l’oportunitat de recordar que continuen esperant i ha enviat a tots els polítics locals i als candidats de les diferents formacions la ‘propaganda’ de les seves necessitats i l’esperança d’aparèixer en els comptes de 2013.

   

  Propaganda i reivindicacions 2.0

  En els correus enviats a candidats, polítics i mitjans de comunicació, pares i mares recorden i fan un repàs de la situació del centre, demanen ser escoltats i fins i tot desitgen sort a cadascun d’ells de cara al proper diumenge. Però no es queda la cosa aquí. ‘L’atac’ és per terra, mar i aire, i és que AMPA i escola porten mesos utilitzant eines multimèdia i xarxes socials per fer-se escoltar.

  Tenen un compte de Twitter, un altre de Facebook i dos blogs en els quals van penjant els diferents vídeos que van elaborant i que es poden veure al seu canal de Youtube. En un dels ‘mini-films’, realitzat el 2011, pares i nens simulen la hipotètica inauguració del nou centre, recreat amb capses de cartró, per part de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau.