Una forma més saludable de fumar

  0
  ok.JPG

  21/06/2013 – La cigarreta electrònica és un invent cada cop més estès entre els fumadors; tres badalonins acaben d’obrir un establiment al carrer Prim dedicat a comercialitzar aquest novedós producte

   

  Veure algú fumant a l’interior d’un bar, d’un restaurant o un local d’oci es va convertir, fa dos anys, en un fet pràcticament impossible. D’uns mesos ençà, no obstant, ha tornat a ser una visió cada cop més comuna. Encara que, òbviament, no parlem de cigarretes corrents; es tracta de les cigarretes electròniques, un producte que va néixer fa un parell d’anys i que va guanyat més i més adeptes amb el temps. També conegut com ‘eCigarrete’, l’aparell està format per una bateria recarregable i un cartomitzador on es col·loca una dosi de líquid, format per una petita part de nicotina i altres components farmacològicament testats com a no nocius per l’organisme, que s’evapora i produeix en el consumidor una sensació molt semblant a la del fum del tabac convencional però sense les seves substàncies més nocives i amb la diferència que el que s’inhala, en aquest cas, és només vapor. De fet, el terme que utilitzen els usuaris del producte no és ‘fumar’, sinó ‘vapejar’, provinent del neologisme anglès ‘vaping’, relatiu a vapor.

   

  Badalona compta des de fa uns pocs dies amb un establiment centrat en la comercialització d’aquest novedós producte en expansió. Tres amics de la ciutat van provar l’eCigarreta i no els hi va resultar difícil deixar els dos paquets de tabac diaris que consumien abans. Animats per un altre company que va obrir una botiga de cigarretes electròniques amb molt d’èxit fa uns mesos, tots tres van decidir associar-se i engegar una franquícia de Puff Cigarette, empresa italiana pionera en aquest àmbit. Situada al 155 del carrer Prim, un dels responsables assegura que la iniciativa està tenint molt d’èxit i que el ‘boca a boca’ ha portat molta clientela en poc temps. “La gent ve i torna molt contenta amb amics o familiars. Portaven 10 o 20 anys volent deixar el tabac i han trobat un sistema molt més senzill per poder fer-ho”. Saben que és un mercat en expansió i la intenció és consolidar-ho a Badalona perquè la gent no s’hagi de desplaçar a Barcelona, per exemple, per poder comprar-ne un.

   

   

  Avantatges econòmics i per a la salut

   

  L’objectiu primer del producte és donar un cop de mà a les persones que volen deixar el tabac. La cigarreta electrònica et permet fer-ho de forma progressiva, rebaixant a poc a poc la quantitat de nicotina de la càrrega líquida fins arribar al 0%. No obstant, també és una bona alternativa per aquells a qui els agrada fumar però estan preocupats per la seva salut. L’eCigarreta et permet continuar amb l’hàbit de fumador però sense consumir les desenes de components cancerígens del tabac convencional. A més, no genera olor, no perjudica el color de la dentadura i es pot utilitzar a pràcticament qualsevol espai tancat públic. Una altra característica versàtil de l’aparell és que es poden escollir fins a 35 aromes diferents, amb més o menys gust de tabac, més o menys nicotina, més o menys suau; i si no et convenç cap, et pots fabricar un tu mateix.

   

  El preu també és un avantatge. Al Puff del carrer Prim pots adquirir el pack inicial, format per la cigarreta, el carregador i una dosi de líquid, per uns 50-55 euros depenent del tamany i del model. Després de la despesa inicial, només has de comprar les recàrregues del líquid, que costen entre 10 i 15 euros i equivalen a uns 15-18 paquets de tabac. Si t’apropes aquests primers dies, a més, podràs gaudir de descompte en la teva compra. Pots consultar més informació sobre el producte al web www.puffcigarette.com.