Una nova oportunitat s’escapa (83-86)

0
    27

29/12/2014 – El CB Prat perd contra el Breogán en un nou final ajustat i finalitza la primera volta en zona de descens.

Per enèsima ocasió aquesta temporada, el CB Prat es va quedar sense aire en els darrers minuts d’un partit que tenia controlat a tres minuts per la conclusió. El Breogán, però, va acabar remuntant al Joan Busquets, assegurant la seva participació a la Copa Príncep 2015 com a segon classificat de la LEB Or.

El matx entre catalans i gallecs va ser realment ajustat, i només els petits detalls el van decantar. Els celestes, impulsats per un inspirat Edwards (11 punts al descans) van començar un pèl més encertats que el Prat (15-17). Amb Abalde i Piru Ros fent de les seves, l’equip d’Agustí Julbe va ser capaç de refer-se, i d’agafar un petit avantatge al segon quart (29-21).

Els potablaves, però, veien com l’experiència de Dani López i el bon dia de Samb des del triple tallaven una fase del partit dominada pel Prat. Al descans, el Breogán ja havia empatat el marcador (38-38) i, només sortir dels vestidors, dels pupils de Lisandro Gómez van agafar una renda de vuit punts (48-56).

Nikolic, Serrano i Gerbert Martí es pegaven a dins de la pintura per mirar de lluitar contra la potència física de Samb i Edwards. Ni amb un moment d’inspiració de Piru Ros, el Prat va aconseguir retallar l’avantatge visitant, arribant al final del tercer quart encara per sota (57-65).

A l’últim període, el partit es tornaria a ajustar. Amb Piru, Abalde i Sans creant joc de fora a dins buscant les finalitzacions de Nikolic, el CB Prat tornava a renéixer per situar-se tres punts per sobre a tres minuts pel final (77-74). El Breogán demanava temps mort i responia a l’auge potablava amb un parcial de 0 a 9 que acabaria sent demolidor (81-85).

Els gallecs sabrien gestionar millor el final del partit i Dani López anotaria un tir lliure definitiu que només permetria a Prat lluitar per una pròrroga que no es va arribar a donar (83-86). Els 22 punts i 7 assistències del base del Breogán van decantar el duel a favor dels gallecs. Mamadou Samb, amb 16 punts, 6 rebots i 4 triples també va tenir un paper destacat.

Tot i que el Prat va guanyar la batalla del rebot (30/24), el Breogán va tenir un encert molt més alt en tirs de camp (42% / 57%). Piru Ros (16 punts i 19 de valoració), Zoran Nikolic (16 punts i 17 de valoració) i Alberto Abalde (14 punts i 14 de valoració) van brillar per part potablava.

Després de la primera volta, el conjunt d’Agustí Julbe és cuer de la LEB Or, amb un balanç de tres triomfs i 11 derrotes. La salvació està a només una victòria.

Fitxa tècnica:

CB Prat Joventut (83): Vilanova (-), Ros (16), Abalde (14), Iriarte (5), Martí (7), Serrano (8), Sans (9), Nogués (8) i Nikolic (16).

Breogán (86): Chapela (-), Mortellaro (4), Llorca (6), López (22), Samb (16), Matulionis (8), Sánchez (3), López (4), McGhee (10), V.Wijk (-) i Edwards (13).

Parcials: 15-17 / 23-21 / 19-27 / 26-21

Rebots: Martí (5) / Samb (6)

Assistències: Sans (5) / López (7)

Incidències: partit corresponent a la quinzena jornada de la LEB Or, disputat al pavelló Joan Busquets.