Victòria clara dels Dracs davant L’Hospitalet Pioners

0
    30

20/03/2018 – Contundent marcador (42-3) per a un derbi que va començar amb molta igualtat.

Contundent marcador per a un derbi que va començar amb molta igualtat en el primer quart, però que els Dracs van saber resoldre abans d’arribar al descans (28-3) i aconseguir així el seu cinquè triomf consecutiu en la Lliga Nacional de Futbol Americà (LNFA) Sèrie A, on lidera amb comoditat el Grup A.

La trobada disputada a Badalona va començar amb uns Dracs imprecisos i una mica expesos en els primers minuts, fet que van aprofitar els visitants per avançar-se en el marcador amb un field goal de 36 iardes de Jaume Llinás (0-3), després d’un gran inici dels de Ramón Figueroa.

En el segon quart, els de Badalona, amb el seu entrenador principal Oscar Calatayud en la grada després de l’expulsió patida en la jornada anterior, van començar a greixar la seva maquinària ofensiva per a donar la volta al partit i calmar els nervis després de veure’s per sota del marcador.

Sergi Gonzalo va connectar un pas de quatre iardes fins a l’americà Lorenzo Melchiorre per aconseguir el primer touchdown dels negre i plata a l’inici del segon parcial, juntament amb l’extra point de Guillem García (3-7). A continuació, en la següent possessió visitant, César Brugnani recollia una pilota perduda per l’ofensiva rival i ho retornava fins a les diagonals, assestant un dur cop al seu gran rival i situant el 14-3. La defensa local s’entonava i impedia qualsevol atac dels visitants, evitant que aquest moguessin les cadenes i deixant sempre una bona situació d’atac als seus companys. Sergi Gonzalo, amb dos llançaments de touchdown abans del descans de 24 i 17 iardes sobre Edu Morlans i Brandon Ravenel deixava un clar 28-3 en arribar a la mitja part.

La segona meitat va mantenir la mateixa tònica que el primer temps, amb uns Dracs que van saber controlar la situació i no donar opció a la reacció del seu rival. La defensa mantenia la intensitat que els caracteritza i acumulava turnovers fins a arribar a un total de quatre (el fumble retornat a touchdown per Brugnani i les intercepcions del mateix Brugnani, Melchiorre i Ravenel), mentre que l’ofensiva continuava posant terra pel mig en el marcador, amb el segon touchdown de Ravenel (després d’un pas de 15 iardes de Gonzalo) i el darrer a càrrec de Guillem García després de la recepció de tres iardes i arrodonia el mateix jugador amb el seu sisè extra point transformat, deixant el definitiu 42-3.

Amb aquest triomf dels Dracs, els badalonins lideren la classificació del Grup A en la LNFA amb cinc victòries en cinc partits. Els Valencia Firebats són segons amb 3-2, mentre que els Mallorca Voltors els continua amb un bagatge de 2-3. Els Pioners tanquen el grup després de sumar la seva cinquena derrota de la temporada.

Ara, els d’Oscar Calatayud hauran de centrar-se en el compromís internacional del pròxim dissabte 24 de març, quan rebran a partir de les 6 de la tarda en el Camp del Badalona Sud als Miliano Seaman, en el debut de la EFL 2018.

Dracs Girls – Terrassa Reds (2-13)

Dura derrota de les Dracs Girls en la cinquena jornada de la LNFA Femenina. Les noies de Manolo Pérez rebien a casa a les vigents subcampiones de la competició, les Terrassa Reds, en una dura i igualada trobada que no es va decidir fins a l’últim quart.

Malgrat no haver concretat cap acció ofensiva, les badalonines van realitzar una excel·lent trobada en defensa, avortant cada atac de les Reds i posant-se a l’altura  d’un equip molt més experimentat com el de Terrassa.

Els minuts passaven sense que es mogués l’empat inicial fins que, ficats ja en el darrer quart del duel, les visitants van desfer l’empat amb un touchdown de Marta Romero, més l’extra point transformat a continuació per Jenny Ortega i que significava el 0-7. Les locals, que si alguna cosa han demostrat és que mai abaixen els braços ni es donen per vençudes, van continuar intentant-ho fins el final sense sort. Un pas de les quarterback egarenc Jenny Ortega fins a Rocío Martínez enterrava les esperances locals, al significar el touchdown que deixava la trobada sentenciada (0-13). Tot i el dur cop, les Dracs Girls van aconseguir els seus dos punts després d’interceptar Alba Guitiérrez la jugada extra de Reds i creuar-se tot el camp fins a arribar a la zona d’anotació, situant-se el 2-13 que seria ja definitiu.

Amb aquesta ja són cinc les derrotes que acumulen les Dracs, que tanquen una classificació liderada per Rookies amb quatre victòries. Reds se stiua segon amb 3-2, mentre que Pioners i Búfals es troben empatats amb dos triomfs i dues derrotes.

Final a 8 LCFF Open

Gran decepció per als jugadors de la secció de Flag Open, al quedar-se baixats a la primera de canvi en la Final a 8 de la Lliga Catalana de Futbol Flag. Els homes d’Alex Marino, que han realitzat una temporada espectacular acabant quarts en la fase regular, d’una competició que han disputat fins a un total de 15 equips, arribaven a Sant Fruitós amb la clara intenció de ficar-se amb mínim en les semifinals pel títol, però la derrota en quarts davant Mollet Panthers els va despertar del somni. Una derrota que es va produir després d’un espectacular duel, en el que ambdós equips van demostrar merèixer per aprts iguals el pas a semifinals. Finalment la ‘batalla de touchdowns’ va caure del costat dels Panthers a l’imposar-se pel marcador de 53-61.

Després de la decepció per no aconseguir el pas a semifinals, arribava l’hora de lluitar per la cinquena plaça final i de nou la sort els hi va ser esquiva. Un sol punt els va tornar a privar del triomf davant els Pagesos Black (46-45), quedant-se regalats a la setena plaça final. La LCFF Open va tenir als Pagesos White com justos vencedors en imposar-se en la gran final als Wolves Yellow per 38-6.

Tercera jornada de la LCFA Cadet

Finalment, el quart equip dels Badalona Dracs que va participar de l’intens diumenge van ser els cadets, que es van desplaçar fins a Castell d’Aro per a gaudir de la tercera jornada de la Lliga Catalana. Els d’Ignasi Heras van mostrar certa millora en el seu joc respecte a les jornades inicials, tot i no es va servir per a arribar a cap triomf de terres empordaneses. Van començar la jornada caient davant els Pagesos (6-26) i més tard, se’ls va escapar el duel que els va enfrontar als locals Senglars Falcons (7-6). Amb aquestes ja són sis derrotes les que acumulen els jugadors cadets, situant-se a la cua de la classificació després de les tres primeres jornades disputades.